2024. május 5., vasárnap
MEGKÉRDEZTÜK A SZABADKAIAKAT

Ön biztonságosnak érzi-e a várost?

Cvijatin Radić lakatos

– Mindenképpen szörnyű, hogy két migráns megtámadott egy kislányt. A borzasztó tett ellenére úgy vélem, Szabadka még mindig eléggé biztonságos város, legalábbis bennem nincs félelem, a rendőrség pedig majd megteszi, amit kell. Remélem, többé nem fordul elő ilyen eset.

Slavica Mikolić postai hivatalnok

– Rettenetes, hogy ilyesmi megtörténhetett, de úgy vélem, Szabadka, más városokhoz viszonyítva, bizonyos határig még mindig biztonságos, Remélem, nem lesz több ilyen eset, már csak azért is, mert ezek után gondolom, a rendőrség is jobban odafigyel a migránsokra, és nagyobb ellenőrzés alatt tartja őket.

Sujić Heléna közgazdász

– Hallottam a történtekről, de remélem, ez csak egyedi eset. Úgy vélem, továbbra is megvan a biztonságunk, de jó lenne, ha a rendőrség és az illetékesek a jövőben nagyobb figyelmet fordítanának a migránsokra. A befogadóközpont közelében és a városban a rendőrségi jelenléttel és a preventív intézkedéssel sokkal többet lehet elérni.

Zoran Zec közgazdász

– Azóta, hogy a migránsok megérkeztek ide, Szabadka nem biztonságos város, mivel ellenőrzés nélkül, szabadon mozoghatnak. Remélem, többet nem fordul elő, hogy bárkit is megtámadnának, mindenesetre én féltem a gyerekeimet, nem engedem őket sehová egyedül. A rendőrségnek mindenképpen fokoznia kellene az ellenőrzést, legyen szó migránsokról vagy másokról.