2024. május 3., péntek

Bezdáni Színházi Napok

Szombaton kezdődnek a Bezdáni Színházi Napok. Az idén is négy hétvégét ölel föl a hagyományos rendezvény, ám a korábbiaknál szerényebb programmal. Meglepő, hogy a mostani műsorrendben a házigazdákon kívül nem szerepelnek műkedvelők, akik korábban a bezdáni színházban rendszeres vendégek voltak. A rendezvénynek azonban két magyarországi vendége is lesz.

A nyitó napon, október 1-jén a békéscsabai Féling Színház egyfelvonásos vígjátékkal indít, a Dilisek vacsorájával, amit Hanusz Norbert rendezett. Egy hétre rá, október 8-án a házigazdák lépnek közönség elé, a Foki István rendezte Nevetni kell…. című zenés kabaréval. A Szabadkai Népszínház társulata két előadást is bemutat a rendezvényen. Október 16-án, vasárnap az Europeanát láthatja a közönség Csernik Árpád rendezésében, majd a következő pénteken, 21-én az Edvin Liverić rendezte Picasso kalandjai kerül bemutatásra.

Az idei Bezdáni Színházi Napok kabaréval zárul. Maksa Zoltán népszerű magyarországi humorista Best of Maksa című önálló estjére október 22-én, szombaton kerül sor.

Minden színházi produkció este fél nyolckor kezdődik.

A belépő estenként 150 dinár, a bérlet 500 dinárba kerül.

Bízzunk abban, hogy a bezdáni Helyi Művelődési Közösség a környékbeli közönség közt is méltán népszerű rendezvénye megéri majd a 30 éves jubileumát, és a korábbi lendülettel folytatódik.