2024. május 18., szombat

Aszfaltrajz szitáló esőben

A gyermekhét keretében Magyarkanizsán is egész héten gazdag és változatos programokkal készülnek a pedagógusok a gyerekeknek. A csöpörgő eső miatt tegnap délelőtt a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény kicsinyei a városháza előtti kispark helyett a fedett bejárat előtti részt tették színessé krétarajzaikkal.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Körmöci Valéria, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, hogy kiemelt eseményként kezelik ezt a hetet.

– Az öt nap alatt ötféle programot szervezünk a gyerekeknek: van sporteseményünk, krétarajzolunk, kulturális megmozdulások, továbbá kirándulások és a kézműveskedés kap hangsúlyt a gyermekhét alkalmával. Elsőként a sportnapra került sor, olyan ügyességfejlesztő játékokat szerveztek az óvónők az óvodákban, amelyek élvezetessé tették a gyerekek napját. Ma a krétarajzolásé a főszerep, de nemcsak itt, Magyarkanizsán, hanem a falvakban is vidám rajzokkal díszítették a kicsik a tereket. Ha az időjárás megengedi, kirándulásokkal folytatódnak az aktivitások, ám ha csak sétákat tudunk megejteni, akkor terméseket gyűjtenek a parkokban, amelyeket a kézműveskedés alkalmával fognak felhasználni. A kulturális programok balett- és mesejáték megtekintését foglalják magukban, mégpedig úgy, hogy minden gyereknek elérhetőek legyenek ezek a programok, így ha helyileg nem tudják megoldani, akkor utaztatjuk a kistelepüléseink legapróbb lakóit – mondta az igazgatóhelyettes.

Magyarkanizsa önkormányzata is támogatja az óvodákat a hagyományokhoz híven, idén a harmincnégy oviscsoport labdákat kapott ajándékba, minden tagozat 5-6 labdával lett gazdagabb.