2024. május 15., szerda

Könyvkuckó

Új foglalkozás a Kishegyesi Könyvtárban

A Kishegyesi Könyvtár a múlt héten egy új kezdeményezést indított útjára Könyvkuckó elnevezéssel. A foglalkozásnak az alsósok a célkorosztálya, és ma 16 órakor kerül sor a következő órára. Kecskés Tünde foglalkozásvezető arról számolt be lapunknak, hogy az első alkalom témája a ló volt.

Az első foglalkozás jól sikerült (Lakatos János felvétele)

Az első foglalkozás jól sikerült (Lakatos János felvétele)

– Végzettségem szerint tanítónő vagyok, így közel állnak hozzám a gyerekek. Ezért indítványoztam, hogy hívjunk össze kisiskolásokat, akikkel gyermeki szinten tudunk témákat feldolgozni. Az első foglalkozásunk a lovakról szólt, amit deduktív módszerrel dolgoztuk fel. Nem közöltem rögtön a gyerekekkel, hogy mi a téma, hanem rávezettem őket. Képeket raktunk össze, szókártyákat tettünk a ló részeihez, majd később idevágó gyermekirodalmat kerestünk a könyvtárban. Célzott kérdéseket tettem fel, és az alapján kerestünk a könyvekben – mondta el Kecskés, aki szerint sikeres volt az első foglalkozás. Több gyermek jelent meg, mint amennyire számítottak, ezért a szervező nagyon elégedett az eddigiekkel.

A foglalkozások folytatásában mindig új, különálló témákat fognak feldolgozni, amiről a gyerekek nem tudnak előre. Épp ezért bármikor csatlakozhatnak hozzájuk új érdeklődők – tudtuk meg a foglalkozásvezetőtől.

– Hetente szeretnénk tartani foglalkozásokat, és minden alkalommal egy-egy érdekes témát dolgozunk fel. A módszerek változni fognak, mert szeretnénk bekombinálni zenehallgatást, hangfelismerést, videóvetítést, mesehallgatást, kifestést és egyéb kreatív tevékenységet – számolt be Kecskés, majd hozzáfűzte, hogy a Könyvkuckó célja megszerettetni a könyvtárt a gyerekekkel.

A Könyvkuckó ma 16 órakor folyatódik a könyvtárban, és minden érdeklődő gyereket várnak. Bővebb információ a 024/730-055 telefonszámon kapható.