2024. július 17., szerda

Pintér Attilát fogadta Pásztor István

Magyarország továbbra is segíteni fogja hazánk uniós és gazdasági felzárkózását is
Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Szerbia és Vajdaság megbízható partnerének számít Magyarország a gazdasági fejlődés és az európai integrációk támogatása terén – értett egyet szerdán Újvidéken Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete a házelnök kabinetjében megtartott találkozón. Pásztor megállapította: Szerbia és Magyarország bilaterális kapcsolatai meglehetősen magas szintet értek el, s elégedettséggel nyugtázta, hogy a két állam között nincsenek megoldatlan kérdések. Vajdaság és a magyarországi megyék határon átnyúló együttműködésének fontosságát is hangsúlyozta.

Pintér kifejtette: Magyarország érdeke Szerbia gyors uniós csatlakozása és gazdasági erősödése is. Hozzátette: Magyarország kész minden segítséget megadni az uniós közeledés útján, megosztani a már rendelkezésére álló tapasztalatokat, s támogatni a szerb gazdaság fellendülését célzó programokat.

Pásztor és Pintér egyet értett abban, hogy a határon átívelő együttműködés erősíti a két ország közötti kapcsolatokat, de a politikai jelentőség mellett ennek az együttműködésnek van egy fontosabb dimenziója is: a polgárok mindennapi életének minőségi javítása.