2024. július 17., szerda

A VMSZ megkezdte az aláírások gyűjtését

Több településen is sorban álltak az emberek – a jövő hét elején tervezik átadni a VMSZ-es jelöltlistát

Tegnap a VMSZ Vajdaság több településén megkezdte az aláírások összegyűjtést, melyek ahhoz szükségesek, hogy átadhassák listájukat és indulhassanak a március 16-i választásokon.

Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke elmondta, mintegy hatvan településen tervezik az aláírások gyűjtését, és tegnap Szabadkán, Adán, Zentán, Tordán, Oromon, Topolyán, Temerinben, Törökkanizsán, Bácsfeketehegyen, Székelykevén, Muzslyán, Nagybecskereken, Felsőhegyen, Erzsébetlakon, Bácsföldváron és Torontálvásárhelyen már meg is kezdték ezt, a következő napokban pedig további városokra és településekre is kiterjesztik az akciójukat.

– A célunk, hogy a következő néhány napban tizenegyezer aláírást gyűjtsünk össze a VMSZ 250 fős listájának támogatására. Úgy tervezzük, hogy a kellő számú aláírás a következő napokban meg is lesz és az adatok rendszerezését követően már a jövő hét elején át tudjuk azt Belgrádban adni a jelöltlistával egyetemben. Elégedettek lehetünk az érdeklődéssel, hiszen több helyen is azt tapasztaltuk, hogy sorban állnak az emberek, hogy aláírhassanak, úgyhogy úgy véljük, semmi gondot nem okoz majd a kellő számú támogatás összegyűjtése – mondta el Pál Károly. Hozzátette, szeretnék mihamarabb befejezni ezt az akciót és átadni a jelöltlistát, hogy utána magával a kampánnyal tudjanak foglalkozni. A VMSZ tanácsa hamarosan meghatározza a kétszázötven fős jelöltlista összetételét a helyi községi és városi szervezetek javaslatai alapján, illetve elfogadásra kerül a VMSZ választási programja, célkitűzései is, és szeretnének minél több választópolgárukkal is találkozni.

– A VMSZ ezúttal is önállóan fog indulni a választáson a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István elnevezésű listával. Szeretnénk elérni, hogy a választás eredményeként a vajdasági magyar közösség VMSZ által elért parlamenti helyei növekedjenek a jelenlegihez képest, mivel ilyen módon lehetőséget látunk arra, hogy még hitelesebben, még nagyobb támogatottsággal tudjuk képviselni a vajdasági magyarság alapvető érdekeit. A következő négy év nagyon fontos lesz Szerbia és az itt élő magyarság számára is, hiszen a csatlakozási tárgyalások során olyan kérdések kerülnek „kibontásra”, amelyekben a vajdasági magyarság hiteles képviselőjének el kell mondania a véleményét, hiszen ez hosszú távra meghatározza a magyar közösség helyzetét.