2024. július 17., szerda
KÖZLEMÉNY

A VMSZ összegyűjtötte a tízezer aláírást

– A Vajdasági Magyar Szövetség kedd délutántól csütörtök estig összegyűjtötte az önálló listaállításhoz szükséges tízezer aláírást. Pásztor István pártelnök megköszöni nemzettársainak, párttársainak, a VMSZ szimpatizánsainak és mindazoknak, akik aláírásukkal azért támogatták a VMSZ-t, mert hisznek abban, hogy szükség van megbízható, nem megalkuvó, de megoldáskereső magyar érdekképviseletre a szerb parlamentben.

Az előttünk álló négyéves időszakban olyan döntések születnek, amelyek visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el. Ha ebből kimaradunk, akkor lemaradunk. Ha nem lesz erőteljes, szakmai és politikai szinten magas színvonalú vajdasági magyar érdekképviselet a szerb parlamentben, akkor mindaz a küzdelem, amit a történelem folyamán nagyszüleink és szüleink megvívtak, könnyen elveszítheti az értelmét. Csak akkor leszünk az EU-csatlakozás folyamatának nyertesei, a szó szimbolikus és mindennapi értelmében is, ha a vajdasági magyar politika hangja elég hangos lesz ahhoz, hogy a döntéshozatalban figyelembe vegyék érveinket.

1989-es kommunista diktatúra látszatbukása óta azért küzdünk, hogy Európához csatlakozzunk. Most értünk a küszöbhöz. Ahhoz, hogy átlépjünk rajta, bátran, de felelősséggel kell képviselni a vajdasági magyar érdeket.

A Vajdasági Magyar Szövetség programja – az EU-csatlakozás, a gazdaság- és térségfejlesztés, a magyar hangsúlyú egészségügy, a falugondnok- és falugazdász-hálózat kiépítése, az MNT stratégiai programjának segítése – a nemzeti érdekérvényesítést célozza. Az előttünk álló kampányban ezt a programot, valamint a 250 nevet tartalmazó listát mutatják be a párt köztársasági képviselőjelöltjei és szakpolitikusai – áll Pásztor Istvánnak, a VMSZ elnökének a pénteki közleményében.