2024. július 17., szerda

A Magyar Összefogás fölényes győzelme

A Hajnal Jenő által vezetett listának 31 képviselője lesz, a VMDK-nak kettő, a Másként Magyarságunkért és a Magyar Liga listáknak pedig egy-egy

A beérkezett adatok 98 százalékos feldolgozottsága alapján a Magyar Összefogás lista szerezte meg a szavazatok több, mint 90 százalékát. Pásztor István a VMSZ elnöke vasárnap éjszakai sajtótájékoztatóján elmondta, mandátumokra átszámítva ez azt jelenti, hogy a lista hárommal növelte képviselői számát a négy évvel ezelőttihez képest, vagyis 31 képviselője lesz. A VMDK-nak két képviselője lesz, a Másként Magyarságunkért listának és a Magyar Ligának pedig 1-1.

(Fotó: Molnár Edvárd)

(Fotó: Molnár Edvárd)

Pásztor István köszönetet mondott a szavazóknak, az aktivistáknak, valamint a listavezetőknek és a listán szereplőknek is a kiállásért, a vállalásért, a kampányban nyújtott teljesítményért. Szerinte ez a kimagasló siker az ő teljesítményük eredménye is.

Ugyanakkor Pásztor rámutatott bizonyos gondokra is. Az történt, hogy mintegy 3000 ember nem tudott szavazni, mert nem voltak rajta a névjegyzéken, noha négy évvel ezelőtt már feliratkoztak. Mint mondta, egyik ilyen eset Kecskés Endrével a Magyar Összefogás jelöltjével esett meg, noha nem is lehetett volna jelölt, ha nem lett volna feliratkozva a listára.

A pártelnök elmondta, kérni fogják az illetékes minisztériumnál az eset kivizsgálását, amely ugyan technikai jellegű probléma, de mégsem az, hiszen ezek az emberek szerettek volna szavazni.

Hajnal Jenő listavezető köszönetet mondott a VMSZ-nek a támogatásért és lehetőségért, ami előfeltétele volt ennek a sikernek. Mint mondta, a támogatás annak köszönhető, hogy ez a lista egy olyan programmal állt elő, ami e közösségnek fontos és meghatározó tud lenni.