2024. július 17., szerda

Bátorítás több osztrák beruházásra

Pásztor István Ausztria belgrádi nagykövetével tárgyalt

Ausztria támogatása Szerbia európai jövőjének megvalósításában rendkívül fontos, hiszen az integráció összetett útján szükség van a baráti és partneri országok támogatására, emelte ki Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke ma Nikolaus Lutterotti osztrák nagykövettel folytatott tárgyalása során. Az osztrák nagykövet ugyanakkor rámutatott, Ausztria szerint Szerbiának helye van az EU közösségben, a tagsága ugyanis nem csak Szerbia érdeke, hanem az egész európai közösségé.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Pásztor István és Nikolaus Lutterotti ma Újvidéken a két ország jó kapcsolatáról tárgyalt, ugyanakkor megvitatták Szerbia európai távlatait is, illetve Vajdaság és az osztrák tartományok együttműködésének erősítését is, áll a Tartományi Képviselőház közleményében, amelyben kiemelik azt is, Pásztor utalt arra, hogy Vajdaságnak főként Stájerországgal és Felső-Ausztriával kialakított kapcsolatainak kellene új lendületet adni és megerősíteni azokat.

Vajdaságban számos osztrák befektető tevékenykedik, akik újabb beruházóknak adnak bátorítást, és mint a házelnök kiemelte, a tartományi hivatala készen áll segítséget nyújtani az új projektek beindításában. Lutterotti emlékeztetett arra is, hogy Szerbiában az osztrák beruházások 80 százaléka épp Vajdaság területén indult be, és Ausztria szerbiai nagykövetsége továbbra is kitart abban a szándékában, hogy újabb beruházások valósuljanak meg a tartomány területén.