2024. július 17., szerda
Csantavér

Tamburazenekarok találkozója

Csantavéren ötödik alkalommal rendezték meg a tamburazenekarok Szárazfa Lelke elnevezésű találkozóját. A rendezvény részleteiről Vörös Róbert szervezőt, a Mendicus Művészeti Központ elnökét, valamint az egyesület tamburazenekarának vezetőjét kérdeztük.

– Tizenhárom fellépő volt. Több helyről érkeztek a zenekarok, két együttes érkezett Magyarországról, Bajáról és Bátáról, a többi zenekar pedig vajdasági volt. Ennek a fesztiválnak nincs verseny jellege, nem is lesz: minden zenekar azt adhatta elő, ami a szíve szerint a legszebb és legjobb. Az eseményt a Bethlen Gábor Alap támogatta, valamint tartományi eszközöket is kaptunk.

A jelenlévőket Pásztor István, a VMSZ elnöke köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy mennyire fontos az identitásunk és a kultúránk megőrzése, valamint az értékek ápolása, és ennek átadása az ifjúságnak. Továbbá méltatta a Mendicus Művészeti Központ munkásságát, hiszen a 2 évtizede munkálkodó központ a kezdeti nehézségek ellenére sem hátrált meg, és munkájuk meghozta a várt eredményeket. Az esten fellépett a Mendicus augusztusban megalakult felnőtt néptánccsoport is.