2024. július 17., szerda

Tordai Művelődési Napok

Az idén immár 13. alkalommal kerül megrendezésre a Tordai Művelődési Napok a több mind két hónapig tartó színes, ismeretterjesztő rendezvénysorozat a Helyi közösség és a Petőfi Sándor ME közös szervezésében. A hagyományokhoz híven ez alkalommal is gazdag és tartalmas programok, szini előadások, kiállítások, bálak, könyvbemutatók, szakelőadások, gyermekműsorok és más előadások váltják, majd egymást, amelyben válogathatnak a helybeliek és a Tordára látogatók.

Az ünnepi megnyitó műsorra ma, szombaton kerül sor 19,00 órai kezdettel a helyi Művelődési otthon színháztermében. Előtte 18,30 órakor az előcsarnokban kerül sor a begaszentgyörgyi község művészeinek kiállítására, amelyet Szarka Edit a közművelődési intézmény igazgatója nyit meg.

A 19 órakor kezdődő ünnepi műsorban köszöntőt mond Dobai János a Helyi közösség elnöke és Mitar Vučurević Begaszentgyörgy község polgármestere. A rendezvényt Pásztor István a Vajdasági parlament és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke nyitja meg.

A műsorban fellépnek a helybeli a pacséri, bácsfeketehegyi, újszentesi ( Románia ), balástyai- balatonakali (Magyarország ) táncosok, énekesek, zenészek, versmondók.