2024. július 17., szerda

Művelődési napok Tordán

Január 22-én, pénteken kezdődik az immár 15. alkalommal megrendezésre kerülő, már hagyományossá vált Tordai Művelődési Napok kulturális, szórakoztató, hagyományőrző rendezvény.
A két hónapig tartó rendezvénysorozat keretében a szervezők idén is gazdag és változatos programmal várják az ide látogató és helybeli vendégeket. Lesznek színi előadások, könyvbemutatók, verses estek, mezőgazdasági szakelőadások, kiállítások, gyermekelőadások stb.
A művelődési ház előcsarnokában 18,30 órai kezdettel nyílik meg a begaszentgyörgyi Kisvasút csoport amatőr festőinek kiállítása, majd 19 órakor veszi kezdetét az ünnepi műsor, amelyben a helyi Petőfi Sándor ME tagjai és az Ady Endre Általános Iskola diákjai mellett fellépnek az újszentesi (Románia), balástyai (Magyarország) bácsfeketehegyi, pacséri műkedvelők is, valamint Hevesi Tibor és Gúth Emilia énekesek.
Köszöntőt mond Dobai János, Torda helyi közösségének tanácselnöke és Mitar Vučurević, Begaszentgyörgy község polgármestere, a rendezvényt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a vajdasági parlament elnöke nyitja meg.