2024. július 16., kedd

Szabadegyetem és Dombos Fest

Ma este ünnepélyes megnyitó Kishegyesen
Lajkó FélixA VIII. Vajdasági Szabadegyetem és a Dombos Fest ünnepélyes megnyitója ma este 8 órakor lesz Kishegyesen, a Hegyalja utcában. A megjelenteket Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány képviselője, Horváth László, a Dombos Fest főszervezője, Varga Diósi Viola, a VIFÓ elnöke és Csóré Róbert, Kishegyes polgármestere köszönti. A rendezvényt Pásztor István, a VMSZ elnöke nyitja meg. Ezt Lajkó Félix -koncert, a szentendrei Sündörgő együttes, Ferenczi György és a Rackajam együttes és a Tudósok fellépése követi. A Szabadegyetemen mától vasárnapig a mintegy 100 fiatal részvevőnek hazai és magyarországi egyetemi tanárok, közéleti személyiségek, irodalmárok tartanak előadásokat a Kátai-tanyán. Lapunk idén is megjelenteti 4 oldalas helyi különkiadását, a Szabadegyetem idején.
Jókai Anna

Ma délután a Vajdasági Szabadegyetemen a 100 fiatalnak már megkezdődnek az előadások. A gazdasági munkacsoportban dr. Vígh Zoltán egyetemi tanár a gazdasági világválság hatásairól tart ismertetőt. A közéleti és média munkacsoportnak Babarczy Eszter kultúrtörténész Értékválság? Avagy megváltozott értékrendek címmel tart előadást.

Pénteken a szabadegyetemen olyan rangos vendégek lesznek, mint Jókai Anna írónő.

A Dombos Festen a hegyalja utcában holnap 16 órától a Symposion folyóirat a vendég, 17 órakor Bárdos Deák Ági kortárs költők megzenésített verseit énekli, kíséri Másik János. Ezt Grecsó Krisztián író és Karafiáth Orsolya költő estje követi. Este 8 órától a szegedi Sheket koncertezik, valamint Bognár Szilvia és együttese is fellép. Majd Sambansa utcabál, tábortűz. Szombaton 16 órától Híd-kör, 17 órától Ex-Symposion (Bozsik Péter, Ladányi István, Milián Orsolya, Tóbiás Krisztián), 18 órától Végel Lászlóval Faragó Kornélia és Szerbhorváth György beszélget. Este fél kilenckor Sambansa együttes, 9-től KLB-trió, majd Anima Sound System. Belépő 250 dinár. Vasárnap 17 órától Jelfolyam, 18 órától Pomogáts Béla irodalomtörténész előadása, este fél kilenctől Kerekes band, este negyed tizenegytől Kiscsillag-koncert. Belépődíj 150 dinár.