2024. július 16., kedd

Kegyeleti nap

ZOMBOR

A zombori Magyar Polgári Kaszinó, a Szent György Lovagrend délvidéki nagypriorátusa és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség 2011. október 5-én, szerdán, az aradi gyásznap 162. évfordulójának előestéjén Zomborban KEGYELETI NAPOT rendez neves és névtelen halottaink emlékére.

PROGRAM: 15 órakor a zombori Szent Rókus köztemetőben: megemlékezés és kegyeletadás az 1848/49. évi szabadságharc, valamint a két világháború hősi halottainak és ártatlan áldozatainak emlékére, nagyjaink és temetetlen halottaink emlékfalánál. 16 órakor a Szentháromság római katolikus templomban: engesztelő gyászmise. 18 órakor a Magyar Polgári Kaszinó udvarán: kegyeletadó koszorúzás Schweidel József aradi vértanú emléktáblájánál, az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléktáblájánál, 18.30 órakor a Magyar Polgári Kaszinó termében: Az üstökös évében született. Fotó- és dokumentumkiállítás Liszt Ferenc életéről és munkásságáról.
Ünnepi műsor: dr. Karcher Erzsébet és Pásztor István köszöntőjével, Tomik Viktor előadásával. A kegyeleti nap műsorában közreműködnek a bácsgyulafalvi, bácskertesi, doroszlói, szabadkai, szilágyi, veprődi és zombori magyar művelődési egyesületek szólistái, versmondói és énekcsoportjai.