2024. július 16., kedd

Jól sikerült a jótékonysági gála

KÉZILABDA

Péntek este a belgrádi Pionir Sportcsarnokban mintegy 5000 néző jelenlétében egy kiválóan megszervezett humanitárius gálán búcsúztatták az 1996-os szerb generáció játékosait. A gálán először a szerb és a szlovén utánpótlás-válogatott mérte össze erejét, s az a mérkőzés Szerbia 34:28-as győzelmével ért véget. A szerb csapat legjobbja a téli átigazolási időszakban a Barcelonába szerződő Petar Nenadić volt 10 góllal, a Veszprémben játszó Žarko Šešum pedig 9 gólt dobott. A vendégek közül a Szegeden profiskodó Luka Žvižej volt a legeredményesebb 7 találattal.

A '96-os generáció és az Európa-válogatott mérkőzése maximálisan kielégítette minden néző igényét, hiszen szebbnél szebb akciókat, gyönyörű gólokat és védéseket láthattak. A gólokban gazdag mérkőzést végül a `96-os generáció nyerte 40:39-re. A találkozó belépőjegyeiből befolyt összegből - és a támogatók hozzájárulásának hathatós segítségével - egy kézilabdára alkalmas sportcsarnokot építenek majd fel Belgrádban.

Eredmény: `96-os generáció-Európa-válogatott 40:39 (19:22)

Belgrád, Pionir Sportcsarnok, 5000 néző, vezették: Hansson, Olsson (svéd).

'96-os generáció : Nenad Peruničić 7, Dragan Škrbić 7, Nedeljko Jovanović 7, Žikica Milosavljević 5/2, Predrag Peruničić 4, Rastko Stefanović 4, Jovan Kovačević 2, Nebojša Jokić 2, Aleksandar Knežević 1, Vladan Matić 1.

Európa-válogatott: Rafael Guijosa 6/1, Enrik Masip 6, Magnus Wislander 5, Andrei Xepkin 5, Carlos Ortega 5/1, Glen Solberg 3, Pásztor István 3, Zlatko Saračević 2/1, Frode Hagen 2, Fernando Hernandez 1, Pepi Manaszkov 1.

ck

MAGYAR NŐI GÁLA

Nyugat-Kelet 38:37

A december 30-án, Budapesten megrendezett hagyományos, évbúcsúztató rendezvény fő attrakciója, a női Kelet-Nyugat gála előtt a sportági szponzorok és az újságírók alakulata mérkőzött meg egymással, amelyben előbbiek nyertek büntetőkkel. Az E.on olimpiai csapat - melynek a vízilabdázó legenda, Faragó Tamás volt a mestere - és a kosárlabdázás avatott szakértője, Rátgéber László vezette médiaválogatott összecsapásából az olimpikonok kerültek ki győztesen: 40:35-re diadalmaskodtak. A volt válogatott kézilabdások gólja egy, a többi szereplőé két találatot ért. Olyan ismert személyiségek léptek fel ez utóbbi találkozón, mint Fábián László, Kovács “Kokó” István, Szécsi Zoltán, Zsivoczky Attila, vagy Gundel Takács Gábor, Harsányi Levente, Szebeni István, Nacsa Olivér és Noszály Sándor.

Az ügyességi versenyben a Barcelona sztárja, Nagy László diadalmaskodott Császár Gábor, Tombor Csaba, Halász Máté és Görbicz Anita előtt.

A gálamérkőzés aztán kiváló hangulatban zajlott volt, a végeredmény pedig 38:37 lett. A találkozó legjobbjának Tápai Szabinát választották.

A gálán kihirdették, hogy a közönségszavazatok alapján Pálinger Katalin lett az év játékosa, míg a hazai szövetség döntése alapján Görbicz Anita és Nenad Puljezević volt 2007 legjobbja.

Nedeljko Jovanović betörése a belgrádi mérkőzésen

Fotó: Beta