2024. május 4., szombat
SZABADKAI SPORTHÍREK

A lányoknál román, a fiúknál szlovén diadal

A lányoknál román, a fiúknál szlovén győzelemmel ért véget Szabadkán a 18 éven aluli teniszezők számára szervezett ITF-tenisztorna. A lányok döntőjében román házidöntőt láthatott a közönség, aminek végén Ilinca Sagmar 6:1, 6:3-ra nyert Karina Capuze ellen, míg a fiúk fináléjában a szlovén Gašper Matijašić 6:2, 6:2 arányú győzelmet aratott a kínai Zhu Shixuna felett.

A női párosok döntőjében a Staša Bulatović, Kis Czakó Eszter (montenegrói, magyar) kettős 6:1, 1:6, 10:7 arányban legyőzte a horvát Marta Dobrić, Zara Stipčević párost, a fiúk döntőjében pedig a szlovén Matijašić, Hribar Matić kettősé a győztesnek járó serleg, miután a döntőben 4:6, 6:1, 11:9-re legyőzték a Nikola Lulić, Aleyx Lapsansky (szerb, szlovák) párost.

Szivácon rendezték meg a tartományi teniszbajnokságot a 16 éven aluli lányok részére, ahol taroltak a Spartacus teniszezői, ugyanis az első helyet Nina Bokan, a másodikat Sofija Medić, a harmadikat pedig Mila Polovina szerezte meg. Juhász Krisztián és Viktor Jović párosban megnyerték a kuršumlijai ITF-tenisztornát. A szabadkai és a belgrádi játékos alkotta kettős a döntőben 6:1, 7:6 arányú győzelmet aratott a Cazacu, Sueoka román, japán páros ellen.

Mateja Borojević, a Spartacus cselgáncsozója országos bajnoki címet nyert a juniorok mezőnyében. A +100 kg-os kategóriában versenyző szabadkai cselgáncsozó az elődöntőben a rumai Filip Ćorkovićot győzte le, a döntőben pedig ipponnal verte meg a Crvena zvezda tagját, Branislav Đurićot. A Spartacusból Despot Vukas és Aleksandar Savić is részt vett az országos bajnokságon, és mindketten az 5. helyen végeztek a 81, illetve a +100 kg-os mezőnyben.

A Palicsi Evezősklub tagjai egy ezüst- és két bronzérmet nyertek Belgrádban a szerbiai kupa második regattáján és az ifjúsági liga 1. fordulójában. Ezüstérmes a Prágai Luka, Fodor Áron, Andrej Vuksan, Novak Nikić alkotta junior négypárevezős egység, bronzot Teodora Blagojević szerzett junior egypárban, valamint a Blagojević, Bogosavljev Anna, Korhecz Boglárka, Arnold Réka alkotta junior négypárevezős egység. A palicsi egyesület színeit a felsoroltak mellett a következő versenyzők képviselték: Vince Máté, Katona Réka, Szerafina Szmirnova (pionírok), Dávid Iván (junior).