2024. május 19., vasárnap
VÍZILABDA

Mitrović visszavonul

Branislav Mitrović, a szerb vízilabda válogatott kapusa hétfőn a közösségi oldalán jelentette be, hogy befejezi aktív pályafutását. Az újvidéki születésű 39 éves hálóőr a székvárosi Vojvodinában kezdte el karrierjét, majd a Partizan, a Ferencváros, a Debrecen, az Eger, az OSC, a Vasas és a Tourcoing együttesénél védett.

A válogatottban 241 mérkőzésen húzta magára a nemzeti piros sapkát és az elmúlt években mindent megnyert a csapattal: 2016-ban és 2021-ben olimpiai aranyérmet szerzett, emellett négy Eb- és egy vb-elsőséget is bezsebelt. A Tokiót követő visszavonulási hullám alkalmával – hat meghatározó játékos, Andrija Prlainović, Filip Filipović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, valamint a Pijetlović fivérek, Gojko és Duško búcsúzott a válogatottól – Baneban is felmerült, hogy befejezi, ám végül úgy döntött, még egy ciklust vállal.

A februári, dohai világbajnokság után Uroš Stevanović szövetségi kapitány jelezte, hogy Párizsban már nem számít a klasszisra, így a bejelentés csupán idő kérdése volt.

Nyitókép: Mitrović legszívesebben egy újabb olimpiai szereplést követően zárta volna pályafutását, erre azonban már nem lesz lehetősége (Fotó: www.waterpoloserbia.org)