2024. május 18., szombat

„Hívatlanok” a madridi elődöntőben

A madridi 1000-es tornán teljes lett a legelőkelőbben rangsorolt kiemeltek kudarca. Carlos Alcaraz, Jannik Sinner és Alexander Zverev után Danyiil Medvegyev sem jutott be az elődöntőbe, s mivel kiesett már a salakon erős Sztefanosz Cicipasz és Casper Ruud is, a négy között így meglepő Rubljov–Fritz és Auger-Aliassime–Lehečka a párosítás, vagyis bizonyossá vált, hogy a spanyol főváros tornáján új bajnokot avatnak.

Medvegyev a cseh Jiří Lehečka elleni találkozó első játszmájában kétszer is a gyúrót kérette, majd amikor elveszítette az adogatást, tanácsosnak látta visszalépni, hogy esetleg ne kockáztassa a római 1000-est és azután a Roland Garrost sem.

A madridi női döntőben a tavalyi serlegmeccs visszavágója lesz ma műsoron. A címvédő fehérorosz Arina Szabalenka a világelső lengyel Iga Świątekkel csatázik, miután a csütörtökön éjfélig tartó maratoni küzdelemben felülmúlta a kazah Jelena Ribakinát, és ezzel megvédte a ranglista harmadik helyét. Świątek 7:3-ra vezeti az egymás közötti mérleget, amelynek salakon 3:1 a részeredménye, szintén a lengyel javára.

Szardínia szigetén Fucsovics Márton legyőzte az amerikai Zachary Svajdát, ezzel visszakerült az 50 legjobb közé, és az elődöntőért a kolumbiai Daniel Elahi Galannal küzdhetett meg.

MADRID. – 1000-es ATP-torna, negyeddöntő: Lehečka–Medvegyev 6:4 – feladás, 1000-es WTA-torna, 2. forduló: Świątek–Keys 6:1, 6:3, Szabalenka–Ribakina 1:6, 7:5, 7:6.
CAGLIARI. – Challenger, 2. forduló: Fucsovics–Svajda 6:3, 6:3.
BONITA SPRINGS. – Női challenger, 1. forduló: Babos–Osiugwe 6:4, 6:4. 2. forduló: Li–Stollár 1:6, 6:2, 7:5, Babos–Chang 7:5, 6:3.
LLEIDA. – Női challenger, 2. forduló: Maristany–Radanović 6:5 – feladás.
WIESBADEN. – Női ITF-torna, 2. forduló: Zavacka–Bondár 6:7, 6:2, 7:5, Riera–Udvardy P. 6:4, 6:0.

Nyitókép: Medvegyev kénytelen volt lesétálni a pályáról (Fotó: Beta/AP)