2024. május 20., hétfő
LOKALNI IZBORI 2024

Ulog je razvoj naselja

Renovirani kulturni centar je predat na upotrebu u Malim Pijacama

Delegacija Saveza vojvođanskih Mađara, na čelu sa dr Balintom Pastorom, predsednikom SVM-a, obišla je nedavno realizovane investicije na obali Tise u Kanjiži, a razgovaralo se i o razvojnim investicijama. Arpad Fremond, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, Tatjana Varju Potrebić, članica Izvršnog odbora nacionalnog saveta zadužena za obrazovanje, Atila Juhas, član Izvršnog odbora SVM-a, Emeše Lalić Urban, nosilac izborne liste Kovačice, Robert Konja i Lajoš Kormanjoš, poslanici pokrajinske skupštine, Valerija Denč, kandidatkinja za odbornicu izborne liste za lokalnu samoupravu Kanjiže, u sredu popodne posetili su tri naselja u ovoj opštini. Robert Fejstamer, gradonačelnik opštine Kanjiža, nosilac izborne liste, kao i kandidati SVM-a za odbornike opštine, Žombor Ujvari, kao i Balaž Bajtai, šef odeljenja za inspekciju, Agneš Baganj, odbornica zadužena za obrazovanje, u Kanjiži, na obali Tise, razgovarali su i o tome šta bi još moglo da se uradi da obala bude privlačnija i kako SVM može da pomogne u tome. Robert Fejstamer je rekao da ove godine planiraju proširenje parkinga oko obale Tise i povećanje strujnih kapaciteta, jer će kamp biti proširen za 300 kvadratnih metara.

(Fotografija Arpada Gergelja)

(Fotografija Arpada Gergelja)

U Martonošu su političari obišli dom kulture i školu.

Dr Balint Pastor je rekao da je opština Kanjiža veoma dobar primer ravnomernog razvoja naselja i mesnih zajednica.

– Ulog izbora 2. juna je da li će Kanjiža i dalje imati rukovodstvo, na čelu sa gradonačelnikom Robertom Fejstamerom, koje će i ubuduće obraćati pažnju na naselja, rekao je dr Balint Pastor.

Meštani su priredili kulturni program povodom svečane primopredaje doma kulture u Malim Pijacama. Zgrada je renovirana posle više godina uz podršku od 30 miliona dinara od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, kao i doprinosom opštine Kanjiže i mesne zajednice Male Pijace, tako da zadovoljava sve potrebe u pogledu svoje funkcionalnosti.

– Važno je da su predstavnici SVM prisutni na svim nivoima vlasti, pomažući lokalnim zajednicama pri realizaciji ovakvih i sličnih investicija. Građani će 2. juna odlučivati da li će na čelu lokalnih samouprava sedeti političara koji vode računa o lokalnim potrebama i o prioritetima odlučuju u saradnji sa lokalnim stanovništvom, ili oni koji obraćaju pažnju na Beograd ili na nešto drugo. Molim sve da podrže SVM 2. juna, rekao je predsednik SVM.

Nyitókép: U renoviranom domu kulture u Malim Pijacama sala je bila puna (Fotografija Arpada Gergelja)