2024. július 18., csütörtök

Rémhírnek bizonyult a késelés

NYÁRI IFJÚSÁGI JÁTÉKOK, ZENTA

Szerdán Zentán az a híresztelés terjedt el, hogy a város területén megkéselték az egyik, a Nyári Ifjúsági Játékokon táborozó fiatalt. Utánanéztünk a hallottaknak, és Tajti Attila, a Játékok főszervezője, valamint Vladimir Nikočev, a zentai rend őrállomás parancsnoka egyaránt megcáfolta a híreszteléseket. Információink szerint a nem a rendezvény helyszínén talált sérült, állítólag ittas fiatalember nem bűntény áldozata lett. Az is elterjedt, hogy a Pokolgépet nem engedték át az országhatáron.

Tény és való, hogy a legendás együttest megvárakoztatták a szerb határőrök, ám Kukovecz Gábor és csapata kissé megkésve ugyan, de megérkezett a fesztivál területére, s egy fergeteges koncerttel ajándékozta meg a játékok látogatóit.

Rajtuk kívül a Nagyszínpad előtt a Rückwarts és a Quimby koncertjén bulizhattak a fiatalok.

Egyébként a keddről szerdára virradó éjszaka a fesztivál területén nem történt különösebb rendbontás. A szervezők elmondták, hogy a rendre felügyelő biztonságiak több, a fesztivál területére jegy nélkül belépni szándékozó fiatalt csíptek nyakon, ezenkívül az őrzővédők egy verekedés kitörését is sikeresen megakadályozták. A rendezvényen ügyelő mentősök is csupán egy-két apróbb sérülésről, tipikus fesztiválbalesetekről tudtak beszámolni napilapunknak. Kedden egyébként 2000-en vettek részt a rendezvényen. Szerdán délelőtt a Nagyszínpad előtt mintegy 38 csapat részvételével megkezdődtek a csapatjátékok is. A Nagyszínpad előtti füves területen a fiatalok több mulatságos versenykategóriában mérhették össze ügyességüket, állóképességüket, sőt még az egyensúlyérzéküket is.