2024. augusztus 16., péntek

Nyolc külföldi csoport az idei rendezvényen

XI. INTERETNO FESZTIVÁL

Augusztus 22-e és 26-a között ismét ellátogat Szabadkára a világ. Az ién a tervek szerint nyolc külföldi csoport érkezik hozzánk Baszkföldről, Costa Ricáról, Grúziából, Mexicóból, Lettországból, Olaszországból, Oroszországból és magyarországi vendégei is lesznek a XI. Interetno Fesztiválnak.

22-én, szerdán 16 órakor nyitja ki kapuit Etnopolis, a népi gyermekjátékok érdeklődőinek (az ezt követő napokon is ugyanekkor), majd 18 órakor a Szabadegyetemen megnyílik az Ex Libris kiállítás. 19 órakor Etnopolisban fellép a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia, s ezt követi 20 órakor a nyitóceremónia, amely után 23 órakor a Népkör fesztiválklubjában vehetünk részt az ismerkedési esten, ahol a Girl Between Maniacs együttes zenél.

A fesztiválklubba egyébként minden este betérhetünk, csütörtökön és pénteken a vendégeinktől tanulhatunk táncolni, szombaton az El gusto del flamenco együttes koncertje lesz, vasárnap a fesztiválzáró mulatságon pedig az iCons együttest hallhatjuk.

Csütörtökön 17 és 18 órakor a Szent György Kompánia tart zenés bábelőadást és interaktív játékot gyerekeknek. 20 órakor kezdődik a táncpanoráma, 22 órakor a Z-Terra koncertje.

Pénteken 18 órakor az Öko sarokban kézműves foglalkozások zajlanak, 18 órakor lesz a Kolompos zenekar koncertje is, 20 órakor táncpanoráma, 22 órakor a romániai Heveder együttes ad koncertet.

Szombaton 17 órakor bemutatkozik a Stars Táncklub, 18-kor nyit az Öko sarok, 19 órakor Heje-huja vigalom címmel a Juhász zenekar gyerekprogramja következik, a 21 órakor kezdődő táncpanorámában a magyarországi Jászság Népi Együttes lép fel, Pál István – Szalonna és bandája muzsikál.

A fesztivál utolsó napján 17 órakor lovagi játékokat mutat be a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület, ugyanebben az időben tartják az igeliturgiát is, ezúttal új helyszínen, a Barátok templomában. 19:30 órakor kezdődik a fesztivál résztvevőinek ünnepélyes felvonulása, amely a Sportcsarnoktól kezdve a Sugárúton át vezet Etnopolisba. 20 órakor láthatjuk a záróceremóniát, amelyet tűzijáték és lézershow zár.