2024. július 17., szerda

Silladri ötödször

Pancsován

Kétévente hirdeti meg a pancsovai Petőfi Sándor MME a Silladri elnevezésű kamara néptáncfesztivált, melyet idén november 24-én, szombaton rendeznek meg az egyesület székházában. Ez lesz sorrendben az ötödik találkozó.

A jelentkezéseket november 17-éig fogadják (Petőfi Sándor MME, Cara Lazara 19., 26 000 Pančevo postai címen, illetve a petofipancsova@gmail.com e-mail címen). A nevezési díj 1000 dinár, benevezési lap pedig igényelhető a fenti e-mail címen, illetve letölthető lesz a VMMI honlapjáról is: www.vmmi.org. A legfeljebb nyolc táncosból (négy pár) álló csoportok 5 perces produkcióját zsűri véleményezi, a szervezők pedig díjazzák. Benevezhetnek gyermek, ifjúsági és felnőtt tánccsoportok.

Rancz Emil , a pancsovai egyesület elnöke szerint idén önállóan szervezik a néptáncfesztivált a NIS, a Magyar Nemzeti Tanács, és Pancsova önkormányzatának támogatásával. Ez az egyetlen rangos néptáncrendezvény Dél-Bánátban, ahova szeretettel várják a tánccsoportokat. Tekintettel a szórvány és a tömb szegényes kapcsolatára, a pancsovaiak remélik, ez egy jó alkalom lesz az ismerkedésre, a kapcsolatok megalapozására vagy elmélyítésére.