2024. július 16., kedd

Gazdag évet zárt a Híd folyóirat

A legnagyobb múlttal rendelkező folyóiratunk évzáró ünnepségéről

(Fotó: Dávid Csilla)

Pénteken tartotta meg a Híd folyóirat hagyományos évzáró ünnepségét. Ezúttal felolvasások, könyvbemutatók, vetítéssel egybekötött előadás és irodalmi beszélgetések színesítették a délutáni programot, amelyen a folyóirat munkatársai, pártolói és olvasói voltak jelen.

Köszöntőjében Faragó Kornélia, a lap főszerkesztője örömének adott hangot, hogy a Híd hagyományos év végi találkozói mind tömegesebbek, ami azt jelzi, hogy egyre többen érdeklődnek a folyóirat iránt. Elmondta, a 2012-es év rendkívül gazdag volt a Híd története során. Eseményszámba menő szövegek jelentek meg a folyóiratban, így többek között Tolnai Ottó elbeszélése, Várady Tibor dokumentumpróza-sorozata, Gulyás József hosszúverse, de a nyáron megjelent Fiatal alkotók száma is nagy visszhangra talált. A decemberi szám, amely néhány napon belül jelenik majd meg, a Symposion folyóirattal közös kiadvány lesz. A főszerkesztő említést tett a Híd Könyvtár sorozatról, amelynek eddig 11 kötete jelent meg, ebből csak az idén öt, és szólt arról is, milyen rendezvényeken vett részt intézményesen vagy szerzői által a Híd.

A műsor keretében felolvasott Jódal Kálmán, Lábadi Dávid, Deissinger Ákos, Lovra Éva, Oláh Tamás, Harkai Vass Éva és Nagy Abonyi Árpád. Toldi Éva Harkai Vass Éva Kukorelly-olvasatai c. kötetéről, Bányai János Jung Károly Ikerkönyvek c. két kötetéről, Sági Varga Kinga pedig Barlog Károly Maxim c. könyvét mutatta be. Orovec Krisztina moderálásával bemutatták az E-szerelem című fordításantológiát. A beszélgetés díszvendége Slobodan Ti šma volt. Végül Visy Beatrix vetítéssel egybekötött előadása hangzott el.