2024. július 16., kedd

Lečić miatt az Atelje 212 visszavonta részvételét a 38. brčkói színházi találkozóról

Az Atelje 212 társulat 64 című előadásának szereplői, továbbá Kokan Mladenović rendező és Darko Cvijetić író visszavonta részvételét a 38. brčkói színházi találkozóról, mert a zsűriben részt vesz Branislav Lečić színész is.

A brčkói színházi találkozón az Atelje 212 társulata közölte, hogy a közönség iránti tiszteletből adták elő a 64-et, Tena Štivičić szerző és Alisa Stojanović rendező művét, de nem akarják, hogy a munkájukat egy olyan zsűritag bírálja el, mint Branislav Lečić. A társulat ugyanis egy órával az előadás kezdete előtt tudta meg, kik ülnek a zsűriben.

Dino Mustafić rendező levelet küldött a fesztivál igazgatóságának, amelyben azt javasolja, hogy az idei előadásokat ne értékeljék.

Az Atelje 212 részéről közölték, hogy döntésük oka Lečić médiaszereplései, amelyek során „megszégyenítette kolléganőjüket, Danijela Štajnfeldet" – írja az N1.

A brčkói színházi találkozó honlapján megjelent egy szöveg, amelyben elmarasztalták az Atelje 212-t a fesztivál elhagyása miatt. „Micsoda szégyen, micsoda és mekkora szemtelenség a vendég részéről a házigazdával szemben!" – áll többek között a szövegben.