2024. október 6., vasárnap

Karabatić a Magyar Szónak: Fazekas mindent kivédett

Krivokapić: az a magyar csapat, amely döntetlen játszik Spanyolországgal, és legyőzi Franciaországot, az bárkit képes megverni

A Magyarország – Franciaország mérkőzés után a győztes magyar csapatból Milorad Krivokapić, a vesztesből pedig a niši születésű Nikola Karabatić nyilatkozott a Magyar Szónak.

Az öt lövésből három gólt szerző, zentai származású balkezes átlövő a második félidőben sokkal több lehetőséget kapott, amivel élt is.

- Veszíteni valónk nem volt a franciák elleni mérkőzésen, s az, hogy pontot szereztünk a világbajnoki bronzérmes spanyolok ellen, óriási önbizalmat adott nekünk. Az együttes már akkor megérezte, hogy érünk valamit, egymásért küzdünk, harcolunk, igazi csapatot alkotunk. A végén vezettünk két góllal, de tudtuk, hogy ebben a gyors kézilabdában egy ilyen előny nagyon gyorsan elveszhet. Amikor tudtuk, hogy nagyon fontos, akkor már igencsak fáradt volt mindenki, de a szívünk vitt bennünket. Ami a saját játékomat illeti, minden pályán töltött percet, amit a mestertől kapok, megpróbálom maximálisan kihasználni, hogy minél jobban a csapat hasznára legyen -mondta Krivokapić, aki nem felejtette el megemlíteni a szurkolók buzdítását:

- A középdöntős csoportban következnek a horvátok, az izlandiak és a szlovének, s szerintem kár számolgatni, hogy ki a verhető közülük, hiszen az a magyar csapat, amely döntetlen játszik Spanyolországgal, és legyőzi a címvédő Franciaországot, az bárkit képes megverni. Az, hogy a szurkolók támogatása mennyit ér, szavakkal nem is tudom elmondani, hiszen nehéz pillanatokban az ő hangjuk az, ami erőt ad. Sokat foglalkoztak az újságírók az elmúlt napokban az engem fogadott füttyel, amire akkor is azt feleltem, hogy, ha én minden bekiabálásra, füttyre odafigyelnék, akkor nem tudnék normálisan játszani egy másodpercig sem. Az a néző, aki belépőt vesz, egy normális határ között, azt csinál, amit akar. Ha úgy gondolja, hogy engem ki kell fütyülnie, akkor azt teszi. Engem ez nem foglalkoztat, sokkal többre tartom azt, hogy a szervezők bocsánatot kértek, s azt, hogy nagyságrendekkel nagyobb azoknak a száma, akik engem támogatnak, megveregetik a vállamat, mint akik fütyülnek – mondta Milorad Krivokapić.

Nikola Karabatić nem véletlenül volt csalódott a találkozó után, hiszen csapata kikapott, ő pedig a vesztes mérkőzésen 15-ször lőtt kapura, s csak három gólt lőtt.

- A magyarok nagyon jól játszottak, mi pedig sokkal gyengébben teljesítettünk, mint ahogy azt a szurkolóink elvárták tőlünk. Az ellenfél sokszor engedte, hogy lőjünk, de sajnos a próbálkozásaink, különösen az enyéim, nem találtak célba, ha pedig eltaláltuk a kaput, akkor ott volt Fazekas, aki mindent kivédett. Nagyon csalódottak vagyunk, főleg annak tudatában, hogy nulla ponttal jutottunk tovább a középdöntős csoportba. Nagyon nehéz lesz így jó eredményt elérnünk, de minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy minél előkelőbb helyen végezzünk. Habár Szerbiában születtem, nem számítottam arra, hogy a közönség majd engem és a csapatomat buzdítja, mivel jól tudjuk, milyen közel van Magyarország, ahol nagyon szeretik a kézilabdát, s rengeteg szurkoló érkezett onnan. Ez azonban nem lehet kifogás, mivel mi már rengetegszer játszottunk olyan helyen, ahol az egész lelátó ellenünk szurkolt, mégis sikerült nyernünk. Az olimpiai vízumunk már megvan, s az is igaz, hogy az ötkarikás játékok megnyerése fontosabb, mint az Eb-győzelem, de mi úgy jöttünk Szerbiába, hogy mindenkit meg akarunk verni, jó eredményt szerettünk volna elérni, de ez úgy néz ki, már nem fog sikerülni. Marad az olimpia, amelyen sokkal jobban kell játszanunk, hogy megvédjük a négy évvel, Pekingben szerzett elsőségünket.