2024. október 6., vasárnap

Lékó újabb két remije

SAKK

Lékó Péter szombaton és vasárnap is remizett a sakk Grand Prix-sorozat taskenti versenyén. A magyar nagymester szombaton a sötét bábukat vezetve a 19. lépés után állapodott meg remiben az ukrán Ruszlan Ponomarjovval, míg vasárnap a világos bábukkal a 30. Lépés után remizett a kubai Leinier Dominguez Perezzel. Hétfőn szünnap lesz, a keddi ötödik fordulóban Lékó az orosz Szergej Karjakin ellen ül asztalhoz.A Grand Prix-sorozat hat állomásból áll, a mostani verseny a második. Az összesített sorrend első két helyezettje vehet majd részt a 2014-es világbajnok-jelölti viadalon.

A 3. forduló eredményei: Caruana–Kamsky 1:0, Gelfand–Morozevics remi, Mamedgyarov–Szvidler 1:0, Ponomarjov–Lékó remi, Perez Leinier–Kaszimdzsanov remi, Karjakin–Wang Hao remi. A 4. forduló: Szvidler–Ponomarjov 1:0, Lékó–Perez Leinier remi, Morozevics–Mamedgyarov remi, Kamsky–Wang 0:1, Kaszimdzsanov–Karjakin remi, Caruana–Gelfand 1:0.

A sorrend: Morozevics 3, Mamedgyarov, Karjakin, Wang Hao és Caruana 2,5, Lékó, Kaszimdzsanov és Szvidler 2, Gelfand, Ponomarjov és Perez Leinier 1,5, Kamsky 0,5 pont.