2024. szeptember 27., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Mától veterán-jégkorongtorna Szabadkán

A Spartacus Jégkorongklub az előttünk álló hétvégén 16. alkalommal rendezi meg a Winter Classic elnevezésű nemzetközi veterán-jégkorongtornát. A háromnapos sporteseményt két kategóriában (30 és 40 éven felüliek) tartják meg a szabadkai Kisstadionban. A 30 évnél idősebbek mezőnyében Szlovéniát az Outwet Jesenice, a Maribor és a Jelen képviseli, Szerbiából pedig a Crvena zvezda, a Noćne ptice és a Vojvodina csapata lép jégre. A +40-es mezőnyben négy szerbiai (Spartacus, Vojvodina, Drvene nogice, Čunjevi), két szlovén (Jesenice, Prevoje), valamint egy-egy magyarországi (Fehérvár) és orosz–cseh közös csapat (Martin Spongl) indul a tornán. Az izgalmasnak ígérkező torna pénteken 14 órakor veszi kezdetét, szombaton reggel 9 órától 21 óráig, vasárnap pedig 9 órától 15 óráig zajlanak a mérkőzések. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a tornára a belépés díjtalan.

A Spartacus atlétái két érmet nyertek Újvidéken Vajdaság terematlétikai bajnokságán. A dobogó legmagasabb fokára Jovana Ilić állhatott fel, aki hármasugrásban 13 méter 40 centiméteres egyéni csúccsal végzett az első helyen. A szabadkai hármasugró legközelebb február 1-jén lép pályára, amikor Horvátország, Szlovénia, Szerbia hármas viadalt tartanak Zágrábban. A második szabadkai érem Dijana Šefčić nevéhez fűződik, aki súlylökésben bronzot nyert.

Megszerezték 12. győzelmüket a II. liga B csoportjában a Spartacus kosárlabdázói, miután 81:59-re nyertek a kruševaci Napredak Junior ellen a sétaerdei sportcsarnokban. A 14. forduló többi eredménye: Beovuk–Čačak 0:20 (k. n.), Proleter–Pirot 70:99, Žitko–Mladost 71:59. A B csoport végső élmezőnye: Spartacus 26, Čačak 94 25, Pirot 25 ponttal stb. A folytatásban az A és a B csoport első négy-négy helyezettje egy ligát alkot, ahonnan az első két helyezett csapat jut fel az I. ligába.

A II. női ligában a Topolčanka óriási győzelmet aratott Ljuboviján, miután 64:63-ra verte a város nevét viselő csapatot. A 13. forduló többi eredménye: Radnički (B)–Karaburma 67:79, Mileševka–Novosadska ŽKA 69:93, Stara Pazova–Rudar 82:81, Gimnazijalac–Sloga 50:58. Az élcsoport: Novosadska ŽKA 25, Topolčanka 25, Sloga 23, Spartacus (–1) 20 ponttal stb.