2024. szeptember 27., péntek

Fókuszban a sport és az ifjúság

Megjelentek a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság pályázatai

A Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság idén hatványozottan nagy hangsúlyt fektet a sport fejlesztésére Vajdaság területén. Dane Basta tartományi ifjúsági és sporttitkár tegnap ismertette az idei évre vonatkozó pályázatokat, s mint mondta, az idén a titkárság 465 millió dináros keretösszeggel rendelkezik, ami kétszerese a tavalyinak. Mindezért elégedettségének adott hangot, hogy a tartományi kormány felismerte a sportolók és az ifjúság szükségleteit.

Tegnap tehát négy pályázat jelent meg, a legnagyobb összeget, 43 millió dinárt a sportszervezetek és klubok programjainak a támogatására különítettek el, amire április 1-jéig lehet jelentkezni, csakúgy mint nemzetközi sportrendezvények szervezésére, amire 20 millió dinárt hagytak jóvá. A harmadik pályázattal a női sport fejlődését támogatják. Tavaly erre a célra 4 millió dinárt irányoztak elő, az idén pedig 8 milliót. Basta elmondta, a nők megérdemelnek többet is, így azon lesznek, hogy a következő időszakban még több pénz jusson nekik. Ez a pályázat március 1-jéig áll nyitva. A negyedik pályázat az iskolai és egyetemi sport eszközbeszerzését célozta meg. Erre a célra 6 millió dinárt hagytak jóvá. A sportinfrastruktúra fejlesztésére 120 millió dinárt hagytak jóvá. Ha figyelembe vesszük, hogy a múlt évben ez az összeg 41 millió dinár volt, láthatjuk, a titkárság mekkora figyelmet szentel ennek a célnak. A pályázat február 1-jétől május 1-jéig áll nyitva.

Az ifjúsági politika rendszerét az idén 20 millió dinárral támogatják. A pályázat február 1-jétől március 1-jéig áll nyitva. A fiatalok szükségleteit intéző irodák megnyitására 4 millió dinárt hagytak jóvá. A következő időszakban minden vajdasági községben ilyen irodát terveznek nyitni annak érdekében, hogy az ifjúsági szektor működőképes legyen. A tehetségek támogatására 3 millió dinárt különítettek el.

„Reméljük, hogy a helyi önkormányzatok jelentkeznek ezekre a pályázatokra, és hozzájárulnak a sport fejlesztéséhez Vajdaság területén” – emelte ki a titkár.