2024. szeptember 27., péntek
XXIV. TÉLI OLIMPIA

Elkezdődött a játék!

Ugyan a nyitóünnepséget majd csak helyi idő szerint péntek este rendezik – egyébként 100 percesre rövidített programmal a várhatóan hideg időjárás és a járvány okán –, ám a pekingi téli olimpia programja már két nappal korábban megkezdődött. Szerda este még csak egyetlen helyszín, a Jégkocka csarnok népesült be a curling pörgősebb változata, a vegyes páros verseny résztvevőivel, s a tíz csapatból nyolcan már le is játszották első párharcukat, amelyeken brit, amerikai, cseh és kínai győzelem született.

Csütörtökön a női jégkorong és a szabadstílusú sí csatlakozik az idő előtt elstartoló események sorába, a nagyüzem viszont az olimpiai láng fellobbanásának másnapján, szombaton indul be az első hat kiosztott aranyéremmel. Aznap már jégre lépnek a rövid pályás gyorskorcsolyázók, és köztük lesz a magyar Liu Shaoang is, aki a vírusból kigyógyulva, szerdán érkezett meg csapattársai után Pekingbe. Szintén landolt a kínai fővárosban a MOB új elnöke, Gyulay Zsolt, aki reméli, tíznapos ottani tartózkodása során magyar éremszerzést is láthat.

Eredmények, vegyes páros curling, 1. forduló: Svédország–Nagy-Britannia 5:9, Ausztrália–USA 5:6, Norvégia–Csehország 6:7, Kína–Svájc 7:6.

A svédek súlyos hibák után kaptak ki a brit párostól (Fotó: Beta/AP)

A svédek súlyos hibák után kaptak ki a brit párostól (Fotó: Beta/AP)