2024. szeptember 27., péntek
XXIV. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK

Gólzáporral rajtolt a jégkorong

Egy nappal az olimpiai megnyitó előtt háromra nőtt azon sportágak száma, amelyekben már megkezdődött a harc az érmekért. A női csoportkörrel bekapcsolódott a körforgásba a jégkorong is, s a nyitómeccsen Kanada rögtön saját legnagyobb olimpiai sikerét felülmúlva mért 12:1-es vereséget Svájcra. A tíz csapatot a világranglista szerint helyezték el előbb az A, majd a B csoportban, így az alapszakasz után csak a B utolsó két helyezettje nem folytathatja. A férfimezőny jövő szerdán kezd. Curlingben már majdnem minden páros túl van harmadik meccsén is, eddig a négy évvel ezelőtti ezüstérmes svájci Perret–Rios duó döcögős kezdése és a viszonylagos ismeretlenségből felbukkanó kínai kettős jó formája a leginkább figyelemreméltó, de már csak az olaszok veretlenek.

A szabadstílusú sí buckasí szakágában lebonyolították a selejtezőket, így kialakult a szombati férfi- és a vasárnapi női döntő 10-10 fős mezőnye. Bár nem számít a verseny hivatalos kezdésének, de csúszóközpontban szánkón, a síugrásban a normál sáncon, valamint alpesi síelésben a férfi lesiklók is megtartották már első edzésüket, megismerkedve a pályával.

Szinte óránként érkeznek hírek új koronavírusos esetekről, a norvégoknál például több sztárt is izoláltak, de a versenye előtt leadott két negatív teszttel még mindenki visszatérhet. Az orosz női hokicsapat viszont bajban van, hiszen hat játékosát is elveszítette a ma hajnali, Svájc elleni bemutatkozómérkőzése előtt.

Eredmények, curling, vegyes páros: Ausztrália–Kína 5:6, Svédország–Csehország 7:4, USA–Olaszország 4:8, Nagy-Britannia–Kanada 6:4, Olaszország–Svájc 8:7, USA–Norvégia 6:11, Norvégia–Kanada 6:7, Svájc–Nagy-Britannia 8:7, Kína–Svédország 6:7, Csehország–Ausztrália 8:2. Jégkorong, nők, A csoport: Kanada–Svájc 12:1. B csoport: Csehország–Kína 3:1, Svédország–Japán 1:3.