2024. szeptember 27., péntek
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Dubrovniki visszavágás

Az OSC december vége felé Dubrovnikban meglepte a Jug csapatát, ám nem kellett sokat várni a visszavágásra, hiszen az utolsó csoportkör 9. fordulójában a horvátok nemes bosszút vettek Budapesten, ahol az első két negyed után 7:5-re vezettek, de az igazán megsemmisítő játékrész a harmadik volt az OSC számára, hiszen a dubrovnikiak azt a negyedet 4:1-re hozták. A siker kulcsa a védekezés volt, mivel Toni Popadić kapus a magyarok az első három negyedben elengedett 19 lövéséből 13-at kivédett. A Jug ezzel a győzelemmel a zárótornára való kijutás szempontjából immár kényelmesen veheti a következő akadályokat, az OSC-nek viszont nagyon oda kell figyelnie a hátralévő öt fordulóban.

Az A csoportban a két éllovas csapott össze Pireuszban, ám a görögök közel 18 percig nem tudták bevenni a Brescia kapuját, s a 6:1-es olasz vezetésnél már minden eldőlt, bár Filip Filipović három találattal még 4:6-ra tudta kozmetikázni az állást.

Férfi BL, 9. forduló, B csoport: OSC–Jug 10:15, Pro Recco–Hannover 18:3, Spandau–Marseille 7:13, C. zvezda–Steaua 10:10. A pillanatnyi állás: Pro Recco és Marseille 24, Jug 18, OSC 13, Hannover 11, Spandau 7, Steaua és C. zvezda 4 pont. Az A csoportban: Olimpiakosz–Brescia 5:8.