2024. szeptember 27., péntek
SPORTHÍREK

Rajović Törökországban is robbantott

KERÉKPÁROZÁS

Folytatta sikeres szezonkezdetét az egyik legjobban jegyzett szerb kerékpáros, Dušan Rajović. A kraljevói – aki egy venezuelai etapsikerrel hívta fel magára a figyelmet januárban – az olasz Corratec csapattal a törökországi négynapos Antalyai Körversenyen vett részt (Veljko Stojnićtyal együtt), ahol a második etapon domináns sprintet vágott ki a mezőnyhajrában, és elsőként ért célba. Ugyanezen a viadalon magyarok is részt vettek, Szarka Gergely a harmadik napon került bele az egész napos szökésbe, és Dina Márton is befejezte a viadalt.

Nagy szerepet vállalt Alexander Kristoff sikerében a Clasica de Almerián Peák Barnabás, a magyar versenyző oroszlánrészt vállalt a szökevények üldözésében, és a hajrára való felvezetéskor is a mezőny elején dolgozott kapitányáért, aki meghálálta társai segítségét. Franciaországban a Provence-i Körverseny összetettjét Nairo Quintana húzta be a vasárnapi negyedik, utolsó etap hegyi befutós győzelmével.

KÉZILABDA – NŐI BL

Már csak egy forduló

A csoportkör végjátékában már tét nélkül játszó Győr újabb győzelmet szerzett a női BL-ben, ezúttal a Sävehof otthonában. A Ferencváros Koprivnicába utazott volna a hétvégén, ám a horvát csapat a keretben tapasztalt koronavírusos megbetegedések miatt a találkozó halasztását kérte, amit a tervek szerint holnap pótolnak. Nincs is már sok mozgástér, hiszen ezen a hétvégén lezárul a csoportkör, az utolsó fordulóban az FTC a Dortmundot fogadja, a Győr pedig Kristiansandba utazik. Utóbbi magyar csapat a B csoport győzteseként már biztosan egyenes ágon jut a negyeddöntőbe, de a Fradinak is van még esélye, hogy elkerülje a rájátszást – a Rosztovot és a Brestet kellene ehhez átugrania a tabellán.

Eredmények, 13. forduló, A csoport: Dortmund–Budućnost 30:34, Esbjerg–Brest 28:28. Az élcsoport: Esbjerg 22, Rosztov (–1) és Brest 17, Ferencváros (–1) 15 pont. B csoport: Kistiansand–Ljubljana 37:20, Metz–Odense 38:31, Kastamonu–CSZKA (M) 29:31, Sävehof–Győr 25:31. Korábban: Metz–Ljubljana 27:27. Az élcsoport: Győr 26, Metz 19, Kristiansand 18 pont.

ASZTALITENISZ – NŐI EURÓPA-KUPA

A tét az európai döntő

Klubtörténeti jelentőségű összecsapásra készül a Novi Sad csapata, amely az egymást követő második szezonban jutott el az Európa-kupa elődöntőjéig. Tavaly a Budaörs ellen szenvedett vereséget ezen a ponton, most pedig a sorozat 2019-es bajnokával, a spanyol Cartagenával szemben próbálhatja kivívni a döntőbe jutást. A párharc első, e hét szerdán zajló összecsapására egyszerre ismerős és veszélyes küldöttség érkezik Újvidékre, hiszen a Cartagena játékosai között van a csókai Assis de Souza Erdélyi Szilvia, a magyarországi Madarász Dóra, valamint két kínai származású kiválóság, Li Fen és María Xiao. A visszavágót jövő csütörtökön, február 24-én rendezik, míg a másik elődöntőt eközben az olasz Quattro Mori és a francia Grand Quevilly vívja. A legmagasabb szinten, a női Bajnokok Ligája döntőjében viszont már biztosan lesz vajdasági magyar érdekeltség, hiszen a Surján Szabinát is foglalkoztató Berlin a Metz kétszeri 3:1-es legyőzésével bejutott a fináléba, ahol a Linz vagy a lengyel Tarnobrzeg lesz az ellenfele.

NŐI LABDARÚGÁS

FTC helyett Osijek

A női Szuperligában éllovas Spartacus február 6-án játszotta le az idei első felkészülési mérkőzését, a kék-fehérek akkor hazai pályán 3:0-ra győztek a Osijek ellen. A Kék Galambok a hétvégén a Ferencvárossal játszottak volna, a magyar bajnok azonban a sok sérült és beteg miatt lemondta a találkozót, ami miatt a szabadkaiak ismét a horvát bajnokcsapattal mérték össze az erejüket, és ezúttal is ők örülhettek a végén: a szombati találkozón Stupar lőtt a kapuba egy kapufáról kipattanó labdát a 22. percben, és ezzel be is állította az 1:0-s végeredményt. Néhány órával a Spartacus–Osijek találkozó előtt Magyarkanizsán pályára lépett a szabadkaiak B csapata is, amely őszi bajnok lett az I. ligában. Azon a mérkőzésen a fiatal játékosokból álló vendégcsapat gyorsan kétgólos előnyre tett szert, a TSC-s lányok azonban visszajöttek a meccsbe, és Knežević duplájával kiharcolták a 2:2-s döntetlent. A február 26-ai bajnoki rajtig a Spartacus már nem játszik több felkészülési meccset, a magyarkanizsaiakra viszont vár még egy találkozó, február 20-án a szegedi Szent Mihály csapatát fogadják.