2024. szeptember 27., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Ezüstérmesek a pólós lányok

A sétaerdei medencében tartották a 16 éven aluli vízilabdázó lányok országos kupaversenyét, melyen a Spartacus, a belgrádi TAŠ mögött a 2. helyen végzett. A szabadkai lányok a kupagyőztes belgrádi csapattól 9:4-es vereséget szenvedtek, a Palilula csapatát 9:8-ra, a Becsét pedig 5:4-re verték. A Spartacus a következő összeállításban játszott: Mészáros Teodóra, Benedek Ivett, Kozla Lilien, Iva Kovačević, Varga Polyák Boglárka, Babcsányi Léna, Mészáros Marinella, Danica Balać, Lenka Ljubičić, Jelena Rudić Vranić, Márton Szófia, Hugyecz Léna. Edző: Petar Kopunović.

Újabb győzelmet arattak a Spartacus kosárlabdázói a II. liga rájátszásában, miután hazai pályán 96:72-re verték a čačaki Železničart. A 2. forduló többi eredménye: Mladost–Borac (Z) 81:66, Pirot–Hercegovac 100:79, Čačak–Radnik 93:67. Az élcsoport: Spartacus 14, Čačak 13, Pirot 13 ponttal stb.

Belgrádban 19 ország részvételével tartották meg az ifjúsági atlétikai Balkán-bajnokságot, melyen a Spartacus kiválósága, Maksim Puškar 3000 méteren 8:31,23-as idővel a 3. helyet szerezte meg. A versenyen a szerbiai válogatott összesen hat érmet nyert.

A Szabadkai Városi Ligában szereplő hajdújárási Vinogradar labdarúgói lejátszották első felkészülési mérkőzésüket, melyen a zöld-fehérek Klebecskó Csongor (2) és Tešić Ervin góljaival 3:0-s győzelmet arattak a szintén városi ligás Palics felett.

A Spartacus Hegy- és Sportmászóklub versenyzői közül néhányan részt vettek Balassagyarmaton, a hagyományos Palóc Kupán. Saját kategóriájában Bognár Nóra, Maksim Purlija és Alina Ljakić végzett az első helyen, Damjan Rapić második lett, Bognár pedig saját kategóriája mellett a nyílt versenyben is elhódította a kupát.