2024. július 30., kedd
KÉZILABDA

Hétgólos hátrányt dolgozna le a Spartacus

Német topcsapattal találkozik a Veszprém és a Szeged a férfikézilabda Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában, a Vojvodina pedig saját közönsége előtt fogadja a spanyol La Rioját, miközben a női BL-ben az FTC és a Győr számára megkezdődik a csoportkör.

Az MVM-Veszprém – amely változatlanul a sérült Nagy László és Christian Zeitz nélkül kénytelen kiállni – a Bundesliga második helyén álló THW Kielt fogadja, és ha nyer, három pont előnyre tesz szert riválisával szemben. A sportági fórumokon olvasható kommentárok szerint a rangadó igazi ünnepe lesz a kézilabdának.

A Mol-Pick Szegedre is nehéz szombat vár, mivel Mannheimben a német pontvadászatot tíz forduló után veretlenül vezető Rhein-Neckar Löwennel találkozik. Négy BL-kör után az Oroszlánok egy pont előnnyel állnak a Szeged előtt a negyedik helyen.

A C csoportban a Vojvodina a három győzelemmel és egy vereséggel álló La Rioját látja vendégül szombaton 18 órakor. A spanyolok eddig csak a Csehovszki Medvegyi együttesétől kaptak ki, s a Portót, a Tatran Prešovot és a Meskov Bresztet is legyőzte. Az újvidékiek két vereséggel és ugyanennyi győzelemmel a hattagú csoport negyedik helyén állnak.

Az A és a B csoportból az első helyezettek a negyeddöntőbe, a 2–6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőbe kerülnek, míg a C és a D csoportból az első két helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

A női BL-ben is beindul a nagyüzem. A magyar bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria Dabason a horvát Podravka Koprivnica ellen készül begyűjteni a jó alapot jelentő két pontot. A 2013-as és 2014-es bajnok, az előző kiírásban sok nehézséggel küzdő Győri Audi ETO KC-ra ugyanakkor rögtön komoly felmérő vár Szkopjében. A Vardarnak ugyanis a kerete és szurkolótábora is félelmetes, ráadásul Görbiczéket a 2014/15-ös idényben éppen a macedón csapat ejtette ki a negyeddöntőben. Április 4-e a Szkopjének volt ünnep: 24:18-cal küldte haza a Győrt, amely otthon aztán csak 27:27-es döntetlenre volt képes, ezzel lemaradt a budapesti final fourról. A nőknél a csoportok első három helyezettjei jutnak a középdöntőbe.

A férfi-EHF-kupában, a 32 közé jutásért zajló párharc első mérkőzésén a Csurgó fordulatos végjáték után 30:27-re nyert a lengyel Pogoń Szczecin otthonában, így kedvező helyzetből várhatja a szombati, nagyatádi visszavágót. A Spartacus 27:20-ra veszített az első mérkőzésen a belga Hubo Initia Hasselt ellen, így szombaton 18 órától Szabadkán hétgólos hátrányt kellene ledolgoznia ahhoz, hogy ott legyen a legjobb 32 között.

A csapat játékosai hisznek a továbbjutásban, és véleményük szerint a szurkolók hathatós támogatásával sikerülhet kiharcolni a továbbjutást. Ugyanígy gondolja Veselin Jelić, a szabadkaiak beállója is, aki hisz a magabiztos győzelemben, s bízik benne, hogy sikerül legalább hét góllal nyerni.

A belgiumi vendégszereplés során elszenvedett hétgólos vereség nem tükrözi hűen a pályán látottakat. Az 55. percig háromgólos hátrányban voltunk, és akkor, hogy még közelebb kerüljünk az ellenfélhez, elég sok hibát elkövettünk, amelyek a 27:20-as vereséghez vezettek” – mondta Jelić a subotica.infónak. A mérkőzésre a belépés ingyenes.