2024. július 30., kedd
KÉZILABDA

Majdnem sikerült

Szabadka: Spartacus Vojput–Hubo Initia Hasselt 23:21 (11:10)

Sétaerdei sportcsarnok, 1000 néző, vezette: Lillepea, Kull (észtek).

Spartacus Vojput: Vukoslavović, Kosović, Đekić 5, Perović 3, Knežević, Ljubojević 5, Lojaničić, Žegarac, Radulović, Distol 1, Županjac 1, Jelić 1, Basarić 3, Rakocija 2, Čupić 2, Stojanović.

Hubo Hasselt: Gille, Houbrechts, Ooms 2, Jackers, Vanderstraeten, Roelants 1, Robyns 6, Van Der Goten, Kohlen 3, Pepels, Bogaerts 4, Van Babrant, Van Criekinge, Buciuman 5, Haesevoets, Vonckx.

Egy apró lépésre voltak a Spartacus Vojput kézilabdázói az EHF-kupa 3. fordulójától, de a visszavágó hajrájában megengedhetetlen hibákat vétettek, és ez a továbbjutásba került. Nem jól kezdtek a hazaiak, és pár perc elteltével a belgák már 5:1-es előnyre tettek szert. Čupić góljával a hazaiak a 17. percben egyenlítettek, majd Radulović védései után Ljubojević találataival kétgólos előnyhöz jutottak. A belgák is egyenlítettek, de Perović góljával a félidőre egygólos szabadkai vezetéssel vonulhattak a csapatok. A második játékrész tíz perc késéssel kezdődött, mivel a csarnok egy kis időre áram nélkül maradt. Ez mintha megfelelt volna a hazaiaknak, ugyanis még két gólt szereztek, majd Basarić is betalált, és ekkor már négygólosra nőtt a haza előny. Az 53. percben a belgák 19:17-re feljöttek, ekkor zsinórban négy gólt lőtt a Spartacus, és mindössze egy találat hiányzott ahhoz, hogy behozzák az első mérkőzésen összeszedett hétgólos hátrányt. A nagy lehetőség kapujában azonban megtorpantak, Radulović hiába fogott meg egy hetest, a hazaiak a mérkőzés végéig újabb gólt már nem lőttek. A belgák ellentámadásokból két gólt szereztek, majd néhány perc elteltével újabb kettőt, így ők kerültek a kiírás következő fordulójába.