2024. július 31., szerda
PÁRIZS 2024 – KÉZILABDA

Biztos győzelem helyett pontmentés

A magyar női válogatott alaposan megnehezítette a saját dolgát a kézilabdatorna keddi fordulójában. Gyors, hatékony támadásainak, rendkívül jó helyzetfelismerésének és Janurik Kinga fontos hárításainak köszönhetően negyedóra elteltével már öt góllal (12:7) vezetett Golovin Vlagyimir együttese, a szünetig azonban hibát hibára halmozva drasztikusan visszaesett, így már 16:15-ös angolai vezetés mellett vonultak pihenőre a csapatok. A folytatásban a magyar védők nem tudtak mit kezdeni az angolai keresztmozgásokkal, a támadók rendre túljártak Klujberék eszén, sokszor Böde-Bíró bravúrjai tartották életben a magyar reményeket. Az egyenlítés először a 47. percben jött össze, sőt egy támadás erejéig vezetett is Golovin gárdája, a játék képe alapján inkább a riválisnak állt a zászló.

Az utolsó három percre 30:30-as állás és magyar emberelőny mellett fordultak rá a felek, sikerült is 31:30-ra módosítani az eredményt, ám Tóvizi kiállítása nyomán Angola tartotta a lépést. Az utolsó percben Klujber hetest rontott, az időn túli szabaddobással Simon nem tudott mit kezdeni, így a meccs 31:31-gyes eredménnyel és magyar pontmentéssel zárult. Igaz azonban, hogy sokkal több volt a találkozóban…

A magyar férfiválogatott megszerezte első pontjait, miután a hétfői játéknap esti mérkőzésén 35:25-re legyőzte Argentínát. A mezőny legeredményesebbje a 7 találatot jegyző Imre Bence volt. A csapat ma reggel 9 órától Norvégiával játszik.

 

Nyitókép: Egyelőre nagyon hektikus a magyar lányok játéka (Fotó: MTI)