2024. szeptember 5., csütörtök
KOSÁRLABDA

Litvánia harmadszor menekült meg

Nem játszik jól a litván válogatott a kosárlabda-Eb-n, de eljutott a negyeddöntőig. A gárda, amely a csoportküzdelmek során kétszer is némi szerencsével kerülte el a vereséget, és még ki is eshetett volna, a nyolcaddöntőben is csak úgy verte a szerb Igor Kokoškov edzette Grúziát, hogy legjobbjuk, Jonas Maciulis ismét elemében volt. A grúzok a meccs nagy részében vezettek, Litvánia az utolsó negyedben fordított, a 34 pontot jegyzett Maciulis pedig csapata 1 pontos vezetését a hajrában egy triplával és két büntetővel váltotta győzelemre.

Olaszország az első félidőben 10 ponttal vezetett Izrael ellen, majd a harmadik negyedet 19:4-es sorozattal nyitotta. A meccs legjobbja Alessandro Gentile volt 27 ponttal, amiből kilencet a fenti sorozat folyamán szórt, emellett egészen jól semlegesítette Omri Casspit. A két győztes holnap a negyeddöntőben játszik, a továbbjutó pedig az elődöntőben a Szerbia–Csehország találkozó nyertesével játszik.

Ma a franciák kimondott esélyesek a lettek ellen, míg a spanyol–görög rangadó akár az Európa-bajnokság eddigi legádázabb küzdelmével is szolgálhat.

A negyeddöntő műsora, ma: Spanyolország–Görögország (18.30), Franciaország–Lettország (21.00), holnap: Szerbia–Csehország (18.30), Olaszország–Litvánia (21.00).