2024. július 18., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Döntetlen Újvidéken

Az első félidőben a vendég moldáv együttes, a Sheriff játszott jobban az Európa-liga rájátszásának első meccsén az újvidéki Karađorđe Stadionban, és törekvéseiket siker is koronázta, ugyanis Isa révén a 36. percben megszerezték a vezetést.

Jelenet a Vojvodina–Sheriff mérkőzésről (Fotó:  Beta/AP)

Jelenet a Vojvodina–Sheriff mérkőzésről (Fotó: Beta/AP)

A második játékrészre támadóbb szellemben futott ki a pályára a hazai együttes, és ennek már az 54. percben meglett az eredménye, Simon Vukčević passzából Petar Škuletić egyenlített. A piros-fehérek a győzelmet is megszerezhették volna a mérkőzés végéig, de minden adandó lehetőséget elpuskáztak, így rendkívül nehéznek ígérkezik a moldovai visszavágó.

Éppen a fent említett kihagyott helyzetek miatt sajnálkozott a csapat edzője, Marko Nikolić is: „Sajnálom, hogy nem sikerült még egy gólt lőnünk, hogy megfordítsuk a mérkőzést, mert mindkét csapat másképp viselkedett volna a visszavágón. De még semmi sincs eldőlve. Ebben a párharcban apróságok döntenek. Nekünk a visszavágón megfelel a győzelem és a többgólos döntetlen is. Én hiszek ebben a csapatban, és reménykedem a jó eredményben.”

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE

Újvidék: Vojvodina–Sheriff 1:1 (0:1)

Karađorđe Stadion, 11 000 néző, vezette: Robert Schörgenhöfer (osztrák). Góllövők: Škuletić az 54., ill. Isa a 36. percben.

Vojvodina: Delač, Đurić, Trajković, Vulićević, Leković, Alivodić, Vranješ, Gaćinović (Kaluđerović, 46.), Poletanović (Vukčević, 46.), Radoja (Tumbasević, 84.), Škuletić.

Sheriff: Tomić, Samardžić, Paye, Metoua, Luvannor, Fernando, Belima, Cadú (Thuran, 84.), Moyal (Pascenco, 80.), Isa (Jhuliam, 76.), Ricardinho.

Minimális fekete-fehér győzelem

Miloš Jojić egyéni akciójából született góllal 1:0-ra nyert a Partizan hazai pályán a svájci Thun ellen, és joggal reménykedhet abban, hogy az utóbbi 11 idényből nyolcadszor is Európában töltheti az őszt. A belgrádi együttesben főleg a védelem szuperált jól, elöl kevés lehetőség adódott, de így is születhetett volna nagyobb arányú győzelem, ha kicsit koncentráltabbak a játékosok a befejezésnél. Vuk Rašović, a Partizan edzője így kommentálta a mérkőzést: „Nyitott mérkőzés volt, mi folytonosan és türelmesen vártuk a gólszerzési lehetőségeinket – amelyek közül egyet végül ki is használtunk. Mindenesetre