2024. július 18., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

A csoportkör kapujában a Milan és a kazah bajnok

Ma este véglegessé válik a Bajnokok Ligája csoportkörének összetétele, ugyanis a rájátszás visszavágóival teljessé válik a 32 csapatos mezőny. Öt párharc van ma műsoron, ezek közül a szentpétervári mérkőzésnek nincs tétje, ugyanis az orosz csapat idegenben 4:1-re nyert Portugáliában a múlt héten, és már a meccs előtt továbbjutónak tekinthető.

A Celtic 2:0-s legyőzésével a múlt hét óriási meglepetését okozó Sahtar Karagandinak nagy esélye van arra, hogy az első kazah csapat legyen, amely a BL történetében bejut a csoportkörbe. Érdekesség, hogy a kazah együttesben a játékosok nagy része hazai, habár akad fehérorosz, ukrán, litván, örmény, valamint két bosnyák és egy szerb focista is a keretben – utóbbi a rendszeres kezdőjátékos Aleksandar Simčević, aki 2010-ben a Jagodinából került az orosz Mordovia Szaranszkba, majd idén a Sahtarba.

Keménynek ígérkezik a visszavágó a Maribor számára, a szlovén csapat ugyanis egy hete 3:1-re kikapott Csehországban, és kiváló játékkal kell előrukkolnia, ha ott akar lenni a legjobbak mezőnyében. A mariboriak leginkább brazil csapatkapitányuktól, Marcos Tavarestől várják a csodát – a csatár a szlovén bajnokság legutóbbi öt idényében rendre termelt legalább tíz gólt, és már ebben a szezonban van három találata.

A rájátszás legismertebb csapata a Milan, amely ugyan komoly ellenfélre lelt a PSV-ben, de az idegenbeli 1:1 után otthon illene kiharcolnia a továbbjutást.

Nehezebb helyzetben van a Lyon, amely hazai pályán kikapott a Real Sociedadtól, és most Baszkföldön kellene nagyot alkotnia – ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, nem sikerül…