2024. július 18., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Szerbiai csapatok nélkül

Nem sikerült a továbbjutás egyik szerbiai képviselőnek sem az Európa-liga rájátszásából, a Partizan 1:0-s hazai siker után 3:0-ra kapott ki a svájci Thun vendégeként, a Vojvodina pedig a hazai 1:1-et követően 2:1 arányban maradt alul Tiraspolban a Sheriff ellen. Egyik csapat sem rukkolt elő túl meggyőző játékkal, így nem meglepő ez az eredmény.

Különösen sajnálatos a Vojvodina kiesése, elvégre egy valódi kiscsapattal csapott össze, amelyben ugyan alig található moldovai labdarúgó, de korántsem volt verhetetlen. A védelem megingásai azonban nem fértek bele ebbe a mérkőzésbe, mindkét bekapott a kapus és a középső védők hibáiból született.

Angol–orosz párharcok

Pénteken Monacóban kisorsolták a Európa-liga főtáblájának csoportbeosztását. A kizárt Beşiktaş és Fenerbahçe pótlásáról is gondoskodott az UEFA: előbbit az általa kiejtett Tromsö pótolja, utóbbi helyére a ciprusi APOEL került – sorsolással. Az A, a D és a K csoportba is került orosz és angol csapat, így jó néhány ilyen párbajnak lehetünk majd szemtanúi.

A csoport: Valencia, Swansea, Kubany, St. Gallen. B csoport: PSV, Dinamo (Z), Csernomorec, Ludogorec. C csoport: Standard, Salzburg, Elfsborg, Esbjerg. D csoport: Rubin, Wigan, Maribor, Waregem. E csoport: Fiorentina, Dnyipro, Paços Ferreira, Pandurii. F csoport: Bordeaux, APOEL, Eintracht (F), Maccabi (TA). G csoport: Dinamo (K), Genk, Rapid, Thun. H csoport: Sevilla, Freiburg, Estoril, Slovan. I csoport: Lyon, Betis, Guimaraes, Rijeka. J csoport: Lazio, Trabzonspor, Legia, Apollon. K csoport: Tottenham, Anzsi, Sheriff, Tromsö. L csoport: AZ Alkmaar, PAOK, Maccabi (H), Sahtar (K).