2024. augusztus 7., szerda

Sá Pinto a piros-fehérek új edzője

Hétfőn a Crvena zvezda labdarúgóklub igazgató bizottsága az utóbbi fordulókban mutatott gyenge teljesítmény és a Partizan mögött összeszedett 11 pontos hátrány miatt felbontotta Aleksandar Janković szerződését, és a helyére rögtön utána kinevezték az új edzőt, a 41 éves, portugál Ricardo Sá Pinto személyében.

Zoran Stojadinović, a piros-fehér klub sportigazgatója szerint muszáj volt lépniük: „A körülmények összejátszása vezetett addig, hogy tizenegy pontos hátrányban legyünk, és muszáj volt valamin változtatnunk.”

A klub 3 hónap plusz egyéves szerződést írt alá az egykoron 45-szörös válogatott játékossal, aki legutóbb, a Videoton elleni 3:0-s Európa-liga-vereségig a lisszaboni Sporting edzője volt.

Sá Pinto tegnap meg is érkezett Belgrádba, és habár hivatalos kinevezésére ma kerül sor, magabiztosan nyilatkozott a szerb újságíróknak, mondván, a hátrány ellenére a bajnoki címért fognak harcolni: „Egy nagy klubhoz jöttem, amely mindig trófeákra vágyik. Harcolni fogunk, de figyelembe kell vennünk, hogy 11 pontos hátrányunk van az éllovassal szemben, és már csak 11 meccs maradt az idény végéig.” Az új edző tisztában volt azzal is, hogy legutóbb, amikor a Zvezda legutóbb, a 2006/2007-es idényben bajnok lett, éppen külföldi trénerrel, Walter Zengával a kispadján hódította el a trófeát. „Egy nagy klubból, a Sportingból érkeztem, ahol mindig nagy a nyomás. Játékosként sem zavart soha, hogy nyomás alatt kell játszanom, nincs problémám ezzel. Szeretek játszani és győzedelmeskedni” – zárta mondandóját a portugál.