2024. július 18., csütörtök
EURÓPA-LIGA

A BL után az Európa-liga döntőjében a Chelsea

Ellenfele a Cardozo repítette Benfica lesz

Kialakult a döntő párosítása a második számú európai kupasorozatban is. A fináléba a visszavágón az első meccsen összeszedett egygólos hátrányát hazai pályán ledolgozó Benfica jutott be, a május 15-én, Amszterdamban sorra kerülő döntőben pedig az igen szívós Baselt kettős győzelemmel búcsúztató Chelsea-vel csap majd össze. Az angol klubnak így lehetősége nyílik arra, hogy a tavaly megszerzett Bajnokok Ligája-trófea után az Európa-liga megnyeréséért járó serleget is megszerezzék játékosai.

A londoni kékek az első félidő végén hátrányba kerültek, de a második játékrész első negyedórájában háromszor is betaláltak, amivel eldöntötték a továbbjutás sorsát. Rafa Benítez, a gárda edzője mindenkivel nagyon elégedett volt a találkozó után: „Azért jöttem, hogy profi munkát végezzek az elkötelezett játékosokkal. Mindenkivel nagyon elégedett vagyok. Nagyon jó a légkör, mindenki nagyon keményen dolgozik. Megmutattuk a második játékrész elején, hogy képesek vagyunk koncentrálni, s hamar eldöntöttük a találkozót. Most van egy újabb lehetőségünk, hogy nagy trófeát nyerjünk.”

Lisszabonban már a 9. percben továbbjutásra állt a Benfica, majd Kuyt góljával már a Fener érezhette magát lovon, de aztán érkezett Óscar Cardozo, és egy duplával megvalósította a hazai szurkolók álmát, „belőtte” csapatát a fináléba. A portugál együttes az 1990-ben, a Milan ellen elvesztett BEK-döntő után verekedte be ismét magát egy nemzetközi kupasorozat döntőjébe.