2024. július 18., csütörtök
NB I

Európáért folyik a harc

A bajnoki cím sorsa már az előző fordulóban eldőlt, a Győr hosszú idő után felülhetett a trónra, az egyaránt európai kupaselejtezőt érő második és harmadik helyért folytatott csata azonban még nincs lefutva, habár a Videotonnak hárompontos előnye van az üldözőkkel szemben, egy kecskeméti pontvesztéssel még izgalmassá tehetik az utolsó fordulót.

Az éremesélyek közül talán az MTK dolga mutatkozik a legnehezebbnek, elvégre ők a bajnokcsapathoz látogatnak, és a Győr nagy valószínűséggel örömfocival szeretné meglepni a trófea okán ünnepelni vágyó közönségét. Ha az MTK-nak nem sikerül pontokat szerezni, az a szintén 48 pontos Honvéd malmára hajthatja a vizet, a 4. helyezett csapat ugyanis a csapnivaló idényt maga mögött hagyó és az élvonalból idejekorán búcsúzó Egert fogadja.

Az 5. és 6. helyezett is reménykedhet még a 3. helyben, azonban a 46 pontos Debrecen és a 45 pontos Ferencváros egyike biztosan lemondhat róla a hétvége után, a két csapat ugyanis éppen egymással csap össze a civis városban.

A forduló párosítása

Péntek: Újpest–Haladás (17.00, Sport1), Pápa–Siófok (19.00, Sport1), szombat: Kaposvár–Paks (14.00, Duna), Győr–MTK (16.00, Sport1), Honvéd–Eger, vasárnap: Debrecen–Ferenváros (16.00, m1), Kecskemét–Videoton, hétfő: Pécs–Diósgyőr.