2024. július 18., csütörtök
KONFÖDERÁCIÓS KUPA

Prandelli unja Balotelli izommutogatását

A tavalyi Európa-bajnokság két döntőse, Spanyolország és Olaszország is győzelemmel kezdte szereplését a jövő évi világbajnokság házigazdája, Brazília által szervezett Konföderációs Kupán. Az olasz együttes az A csoport 1. fordulójában a kisebb időszakoktól eltekintve nagyrészt alárendelt szerepet játszó Mexikót győzte le 2:1-re a 100. válogatottmeccsén játszó Andrea Pirlo szabadrúgásgóljával és Mario Balotelli kibrusztolt közeli találatával, a spanyol armada pedig a gyöngécske estét kifogó Uruguayt fektette két vállra, egy igencsak egysíkú és a játékidő nagy részében unalmasnak is nevezhető találkozón. A spanyol gólokat Pedro és Roberto Soldado szerezte az első félidőben, az uruk erejéből Luis Suárez szabadrúgásgóljával a szépítésre tellett csupán.

Az olaszok szépségdíjas első gólját szerző Pirlo szerint gyerekkori álma vált valóra ezen a meccsen: „Csodálatos érzés elérni a 100 válogatottságot, ráadásul góllal tettem emlékezetessé a híres Maracanában. Ez olyasmi, amiről gyerekkora óta álmodik az ember. Nagyszerű érzés, hogy brazil bajnokokhoz hasonlítanak, a végén már Pirlinhónak hívtak.”

Miközben Pirlo saját magával volt elfoglalva, Cesare Prandelli szövetségi kapitány nem őt dicsérte, hanem a gólja után mezlevételért ismét sárga lapot kapó Mario Balotellit szidta: „Ügyes volt, de most már elegem van a mezlevételeiből és hogy folyton az izmait mutogatja. Megmondtam neki, hogy most már mindenkinek megmutatta, és ezt abba kell hagynia!”

A spanyolok nézőaltató produkciója után talán csak a kapusuk, Iker Casillas volt izgatott, elvégre január 23-a óta ez volt az első tétmérkőzése, amelyen a kapuba állhatott: „Öt hónap telt el tétmérkőzés nélkül, és még ha volt is 145 válogatottmeccsem korábban, most úgy éreztem, mintha debütálnék. Olyasmi volt, mint tizenhárom évvel ezelőtt.”