2024. július 18., csütörtök
KONFÖDERÁCIÓS KUPA

Spanyol tízes a tahiti kapuban

Mata egy, Silva kettő, Villa három, Torres négy

Vannak még a továbbjutást érintő kérdések a Brazíliában zajló Konföderációs Kupa B csoportjában a csütörtöki játéknapot követően, annyi azonban biztos, hogy Tahiti ebbe a versengésbe már nem szól bele, miután a szigetország fiai megalázó, 10:0-s vereséget szenvedtek el az aktuális világ- és Európa-bajnok Spanyolország ellen. A hispán armada góljain négy játékos osztozott meg, Juan Mata egyet szerzett, David Silva kettőt, David Villa hármat, Fernando Torres pedig négyet – utóbbi ráadásul egy büntetőt is kihagyott a találkozón.

A csoport másik meccsén Uruguay egy igen gyenge színvonalú találkozón 2:1-re verte Nigériát, így fél lábbal már a dél-amerikai együttes is az elődöntőben érezheti magát, elvégre ők az utolsó fordulóban Tahiti ellen lépnek pályára, míg a szintén hárompontos Nigériának Spanyolországot kellene legyőznie, és még ez után a szenzáció után sem lenne biztos a továbbjutásuk, ha ugyanis nyernek, de Uruguay ötnél több góllal veri Tahitit – Nigéria 6:1-re nyert Óceánia bajnoka ellen –, akkor a szuper sasok kiesnek még a csoportkörben.

A Chelsea mesternégyest jegyző spanyolja a nagy különbségű győzelem után úgy fogalmazott, hogy nem kell senkinek bizonyítania, és hogy ezentúl tahiti drukker lesz: „Bármelyik ellenfélnek nehéz tíz gólt rúgni, de tisztában vagyunk a képességeinkkel. Mindannyian a világ legjobb klubjaiban játszunk, és nem vagyunk híján az önbizalomnak. Nem tudom, hogy a teljesítményem elég lesz-e ahhoz, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba, csak azt tudom, hogy nekem senkinek sem kell bizonyítanom semmit, több mint tíz éve viselem a válogatottmezt. Csodálom Tahitit, mostantól a szurkolójuk vagyok. Elismerésre méltó a szenvedélyük. Tisztában vannak a korlátaikkal, mégis élvezik a játékot, nagy rajongójuk lettem.”