2024. július 18., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Fehérváron izgulhatnak

Ma játsszák a második számú európai kupasorozat első selejtezőkörének visszavágóit, amelyeken két magyar és egy szerbiai együttes lép pályára. A Budapest Honvéd és az újvidéki Vojvodina feladata könnyűnek ígérkezik, ugyanis mindkét csapat 4:1-re nyert az első mérkőzésen – előbbi a montenegrói Čelik, utóbbi a máltai Hibernians gárdája ellen –, így a visszavágó formaságnak tűnik. Sokkal nehezebb kihívás vár a székesfehérvári Videotonra, amely hazai pályán egy hete csak egygólos előnyt tudott szerezni a montenegrói Mladost ellen, ma tehát jó teljesítményre lesz szükség a továbbjutáshoz.

A Honvédnál az első meccs eredményét tekintetbe véve természetesen már a következő körről álmodoznak, Marco Rossi vezetőedző el is mondta, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy ez meg is valósuljon: „Természetesen a következő fordulóba kell jutnunk, ehhez az is elég, hogy a visszavágón ne kapjunk ki 4:0-ra. A legfontosabb az, hogy jobban játsszunk, mint legutóbb, mert szeretnénk fejlődni, ismét előrébb lépni. Ha továbbjutunk, a Vojvodina ellen jobb teljesítményre lesz szükségünk az újabb sikerhez.”

A másik magyar csapatnál is kettős győzelemmel szeretnének továbbjutni, erről a Vidi új középpályása,

a nigériai Moris Enete beszélt: „Fantasztikus érzés volt múlt héten bemutatkozni az Európa-ligában, és a Videotonban is. Még mindig úgy érzem magam, mintha álmodnék, és remélem, még nagyon sokáig tart majd ez az érzés. Szegény körülmények közül érkeztem Európába, úgyhogy nagyon megbecsülöm azt, hogy egy ilyen profi csapat játékosa lehetek. Úgy érzem, jobb csapat vagyunk, mint a Mladost, sajnos még nem sikerült olyan koncentráltan játszanunk az első mérkőzésen, ahogy azt szerettük volna. Semmiképp nem elégszünk meg a döntetlennel, úgy lépünk pályára, és 90 percen keresztül úgy fogunk játszani, hogy minél magabiztosabb győzelmet szerezzünk, és kettős győzelemmel jussunk tovább a második fordulóba.”