2024. július 18., csütörtök

„Bíznak bennem, számítanak rám”

Takács Tamásról már olvashattak néhányszor lapunkban, egy időben ő volt a szerbiai Szuperliga egyetlen magyar ajkú játékosa, a 2012/2013-as idény során azonban ő is távozott a szerb bajnokságból, és Magyarországra igazolt, a Szigetszentmiklós játékosa lett. Sérüléssel is bajlódott, ennek ellenére segíteni tudott a csapatnak a bennmaradásban. Több élvonalbeli klubnál is felfigyeltek a teljesítményére, Kecskeméten próbajátékon is járt, végül azonban maradt az SZTK együttesének játékosa, amelynél ebben az idényben titkon a feljutásban reménykednek.

Egyes hírportálok értesülései szerint több klub is megkeresett, a Ferencváros és a Diósgyőr érdeklődéséről is beszéltek, Kecskeméten próbajátékon is voltál. Minek köszönhető, hogy ennek ellenére maradtál Szigetszentmiklóson?

– A Diósgyőr és a Haladás érdeklődött irántam, Kecskeméten elégedettek voltak velem, de nem tudtunk megegyezni, így maradtam az SZTK-nál. Jól szerepeltem a próbajátékon, az edzők pozitív visszajelzéseket adtak, de végül nem született meg az egyezség. Hallottak már rólam, láttak már játszani, tehát tudták, hogy kivel van dolguk, annyira komoly volt az érdeklődésük. Edzéseken vettem részt, pályára léptem két felkészülési meccsen, jól éreztem magam a pályán, úgy érzem, hogy jól játszottam. Úgy hiszem, hogy az, hogy nem sikerült megegyezni, nem a próbajátékon múlott.

A klubnál elhangzó kijelentések szerint nagyon erős csapatotok van idén. Mik a tervek? A följutás az egyértelmű cél?

– Most írtam alá a szerződésem, és örülhetek, mert őszintén elmondhatom, hogy jó keretünk van, erős, masszív csapat leszünk. Nem tagadom, az a célunk, hogy minden meccsen nyerjünk. Az előző félszezonban is, amit Szigetszentmiklóson töltöttem, sikerült elérni a célunkat, a bennmaradást, most viszont szeretnénk minél feljebb végezni, a lehető legjobb bajnokságot szeretnénk zárni.

Komolyan számolnak veled a csapatnál? Kezdőjátékos leszel? Van erre valami biztosíték?

– Mindent megteszek azért, hogy a kezdőcsapat tagja legyek, de persze nincs rá biztosíték. Próbálok majd olyan teljesítményt nyújtani, mint az előző szezonban, akkor nem lehet gond. Úgy érzem, hogy bíznak bennem, számítanak rám, és ez nagyon jó érzés, könnyebbé teszi a munkámat, és ez az önbizalmam is erősíti.

Hogy látod, melyek lehetnek azok a csapatok az NB II.-ben, amelyekkel fel kell vennetek a versenyt a NB I.-be jutásért?

– Végül is külön nem versengünk senkivel, ha sikerülne feljutni, az nagyon jó lenne. Mivel összevonták a NB II. két csoportját egy mezőnybe, nagyon erős bajnokság lesz. Itt van Gyirmót, a Tatabánya, a Siófok, a Nyíregyháza, a Szolnok, a Dunaújváros – tehát van néhány olyan csapat, amely tekintélyes játékerőt képvisel, és célként a feljutást tűzték ki. Mi azonban egyik csapattól sem fogunk félni, minden meccsen nyerni akarunk, gólt szeretnénk rúgni. Olyan csapat vagyunk, amely játszik, az előző idényben egy kivételével minden meccsen betaláltunk.

Már javában tart a felkészülés, de az előző idény sem ért véget túl régen. Sikerült pihenned, volt lehetőséged hazalátogatni?

– Igen, a felkészülés már zajlik, nagy munkában van a csapat. A szünetem igen rövidre sikerült, 5 napot töltöttem Hajdújáráson a családomnál, de ennek ellenére úgy érzem, hogy sikerült kipihennem az előző szezont, felkészülten és türelmetlenül várom ezt az új idényt.

Volt egy sérülésed, ami hátráltatott a játékban. Most már helyrejöttél, minden rendben a lábaddal?

– Igen, elég komoly sérülés volt, a bokámból letört egy csontdarab. Kellemetlen sérülés, mert fájdalmakkal járt, és sok fájdalmat el kellett tűrnöm. Szerencsére most már elfelejthetem, mert jól érzem most magam, szeretnék csak a játékra koncentrálni, most minden rendben van velem.