2024. július 18., csütörtök

Le lehet-e győzni a Leverkusent?

Ma este tartják meg Dublinban az Atalanta–Leverkusen Európa-liga-döntőt. A legtöbb embert foglalkoztató kérdés, vajon le lehet-e győzni a Leverkusent? A fogadóirodák válasza nemleges, a német csapatot tartják ugyanis a döntő esélyesének. A gyógyszergyáriak eredménysorozata kétségkívül tisztelet parancsoló, ám hiba lenne részükről leírni az olasz csapatot, amely már az Anfielden is bebizonyította, hogy képes meglepetést okozni. Az olasz csapat helyzetét nehezíti, hogy sérülés miatt a védelemből hiányozni fog Sead Kolašinac, a középpályáról pedig Marten de Roon. Az Atalantának a sikerhez szó szerint a hármas sípszóig koncentráltan kell játszania, hiszen az idény során nem egyszer lehettünk tanúi annak, hogy Xabi Alonso tanítványai mind a Bundesligában, mind a nemzetközi porondon a 90. perc után fordították a maguk javára a mérkőzést.

HÁRMAN A BRONZÉRT
Nem lettünk okosabbak az olasz bajnokság bronzérmesének kilétét illetően a Bologna–Juventus találkozót követően sem. A bronzcsata rémálomszerűen kezdődött a torinóiak számára, már az első percekben hátrányba kerültek, a második félidő elején pedig már három góllal vezetett a Bologna. A hazaiaknak azonban a hatalmas előny sem volt elég, a találkozó hajrájában a zebramezesek szűk tíz perc alatt ledolgozták hátrányukat. Érdekesség, hogy a vendégek sorozatban hatodik bajnokijukon is döntetlent játszottak. A harmadik helyért továbbra is három csapat van versenyben, hiszen a Bologna és Juventus mellett, a jelenleg ötödik helyen álló Atalanta sem esélytelen. A bergamóiak ugyan kétpontos hátrányban vannak riválisaikkal szemben, ugyanakkor eggyel kevesebb találkozót játszottak le.

Olasz bajnokság, a 37. fordulóból: Salernitana–Verona 1:2, Bologna–Juventus 3:3. Az élcsoport: Inter 93, Milan 74, Bologna és Juventus 68, Atalanta (-1) 66 pont stb.