2024. szeptember 1., vasárnap
MAGYAR LABDARÚGÁS

Lassan kirajzolódó erőviszonyok

Két forduló után még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni egy egész NB I.-es idényre vonatkozólag, ám az első eredmények ez előzetes várakozásoknak megfelelően alakultak. A táblázat első felében azok a csapatok vannak, amelyeket a végső elszámolásnál is oda várhatunk, egyedüli kakukktojás a jelenlegi listavezető MTK. A kék-fehérek mindkét mérkőzésüket megnyerték, és a harmadik győzelmük sem lehetetlen, a fővárosi gárda ugyanis az élvonal tempóját eddig még fel nem vevő újonc Győrhöz látogat. A Fehérvárnál sokan aggódtak a bajnokság kezdete előtt, hogy ki lesz a csapat ügyeletes gólvágója. Kedden valamennyire megnyugodhattak a csapat szurkolói, hiszen a Vasas kölcsönadta az élvonal egykori gólkirályát, Holender Filipet, aki már a hétvégén az Újpest ellen megkezdheti a gólgyártást. A lilák egyelőre ott folytatják, ahol tavasszal abbahagyták: szavak szintjén már bajnokesélyes csapatuk van, ugyanakkor a pályán mutatott teljesítményük finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után.
Az MTK mellett a Puskás Akadémia az egyedüli csapat, amely eddig két bajnokit is meg tudott nyerni, igaz, a felcsútiak alaposan megszenvedtek a Zalaegerszeg ellen, és csak az utolsó percekben biztosították be a győzelmet. Hornyák Zsolt vezetőedző nem is volt feltétlenül elégedett a látottakkal: „Nagyon örülünk a győzelemnek, ám gyorsan hozzáteszem, ehhez most a szerencse is kellett. Túlságosan passzívak voltunk, hagytuk, hogy a ZTE játékban is, eredményben is visszajöjjön a mérkőzésbe. Egyrészt taktikai okokból, másrészt az Ararat elleni hétközi kupamérkőzésre gondolva cseréltünk, és jól is szálltak be a padról a játékosok. Boldogok vagyunk, hogy így rajtoltunk, de látjuk a hibákat, és dolgozunk azon, hogy ezeket a jövőben már ne kövessük el.”
Nehéz napok várnak a címvédő Ferencvárosra. A zöld-fehéreknek nem lesz sok idejük, hogy a dániai Midtjylland elleni mérkőzés után a sebeiket nyalogassák, szombaton ugyanis egy rendkívül nehéz találkozó vár rájuk a Diósgyőr vendégeként. A miskolci mérkőzés már csak azért sem tűnik sétagaloppnak, mert a rossz idénykezdet után a hazaiak mindent megtesznek majd azért, hogy egy nagy skalpot begyűjtve önbizalommal telve folytathassák a pontvadászatot.
A hétvége programja, péntek: Kecskemét–Debrecen (18.50). Szombat: Diósgyőr–Ferencváros (16.00), Zalaegerszeg–Paks (19.45). Vasárnap: Győr–MTK (15.45), Újpest–Fehérvár (18.00), Puskás Akadémia–Nyíregyháza (20.15).