2024. július 16., kedd
LOKALNI IZBORI 2024

Čistu vodu u Pesčaru!

U mesnoj zajednici Peščara u Subotici održana je ulična tribina, gde je pušten u rad javni bunar koji privremeno rešava problem pijaće vode građana u tom kraju. Rečeno je da je Peščara infrastrukturno najnerazvijeniji deo grada, ali se očekuje da će se tu u skorije vreme ulagati više.

Đerđ Šugar, direktor Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” Subotice, rekao je da je na području Subotice, otprilike u funkciji 10 javnih bunara, poslednjih godina nije bilo primera za izgradnju novih. U mesnoj zajednici Peščara malo domaćinstava može da se priključi na vodovodnu mrežu, a meštani su pokrenuli inicijativu da imaju javni bunar iz kojeg teče prečišćena gradska voda, rekao je Đerđ Šugar.

Dr Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, nosilac liste ove stranke u Subotici, rekao je da je Peščara jedna od najnerazvijenijih mesnih zajednica u gradu.

– U poslednje 4 godine uspeli smo i ovde da realizujemo razvojne investicije, na primer, proširili smo vodovodnu mrežu u Mariborskoj ulici, a prethodno je izgrađen i drugi kolektor, zahvaljujući čemu će u okviru „Čiste Srbije” priključci na kanalizacionu mrežu biti dostupni i ovde u mnogim ulicama. JKP „Vodovod i kanalizacija” Subotice će se krajem godine osloboditi kredita, koji je ovo javno preduzeće opterećivao sa 200 miliona dinara godišnje i to će moći da iskoristi za proširenje mreže pijaće vode, pa se proširenje može očekivati i u ovoj mesnoj zajednici, rekao je nosilac liste SVM-a.

Nyitókép: (Fotografija Mikloša Benedeka)